News

Cutremur puternic în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul produs în miez de noapte. Video

Un nou cutremur puternic, urmat de numeroase replici, a avut loc în Taiwan. Seismul s-a produs imediat după miezul nopții, ora locală.
26.04.2024 | 23:41
Cutremur puternic in Taiwan Ce magnitudine a avut seismul produs in miez de noapte Video
Un nou cutremur puternic în Taiwan. Seismul a fost urmat de mai multe replici. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou cutremur puternic s-a produs în Taiwan, regiune lovită la începutul lunii aprilie de un seism devastator de 7.2 pe Richter. Mișcarea telurică de la miezul nopții a fost una urmată de mai multe replici.

Un nou cutremur puternic în Taiwan. Seismul a fost urmat de mai multe replici

În această lună, cel puțin 14 oameni au murit după seismul de magnitudinea 7,2 produs tot în Hualien şi urmat de sute de replici. Taiwanul, aflat la intersecția a două plăci tectonice, este frecvent lovit de cutremure.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă stau și seismele din această săptămână. Un prim seism important a avut loc în zorii zilei de marţi. A înregistrat magnitudinea 6.3, conform agenției de meteorologie din insulă.

Cel mai recent seism din Insula Taiwan a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. La ora locală 2.21, un cutremur cu magnitudinea de 6.1 s-a produs în apropierea districtului Hualien, în estul Taiwanului, a anunţat agenţia meteorologică a insulei.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17 km SE de Yilan, 56 km SE de Taipei, 57 km S de Keelung, 57 km SE de Banqiao, 62 km SE de Daxi, 68 km SE de Taoyuan City, 74 km N de Hualien City, 89 km E de Hsinchu.

Din fericire, nu sunt deocamdată informații legate de pagube sau victime. Seismul nu a dus la declanșarea de alertă de tsunami în această insulă în care au avut loc numeroase cutremure recent.

ADVERTISEMENT

Cutremurul din această noapte a fost urmat de numeroase replici. În total, au fost zece cutremure de magnitudine diferită. Cel mai important a fost un seism de 5.7 magnitudine, notează Business Recorder.

Pe site-urile de socializare au apărut o serie de filmări care au fost surprinse în momentul producerii cutremurului de 6.1. Se poate observa intensitatea acestui nou seism din insula asiatică.

ADVERTISEMENT

  • peste 1.000 de replici au avut loc după cutremurul cu magnitudinea de 7.2 produs la începutul acestei luni.

În urmă cu mai puțin de un deceniu, peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un cutremur produs în sudul insulei. Anterior, în 1999, peste 2000 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un seism cu magnitudinea 7,3 în zona centrală a regiunii.

ADVERTISEMENT