6 focare de infecție cu Covid-19 în centrele pentru copii și persoane cu dizabilități din Argeș. Peste 100 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus

Flaviu Popa   
în HotNews
04/08/2020, 23:03
6 focare de infecție cu Covid-19 în centrele pentru copii și persoane cu dizabilități din Argeș. Peste 100 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus
Schimbări importante în luptă contra COVID-19 anunțate de OMS! Sursa foto - hepta.ro

Situație gravă în centrele pentru copii și persoane cu dizabilități din Argeș, în plină pandemie de Covid-19.

Potrivit oficialităților, peste 100 de oameni s-au infectat cu noul coronavirus în aceste centre, focarele fiind extrem de greu de stăpânit.

Peste 150 de angajați și beneficiari din centre ale Direcției de Asistență Socială Argeș au fost infectați cu Covid-19 de la începutul pandemiei, în timp ce peste 100 sunt încă bolnavi.

Peste 100 de persoane din Argeș sunt infectate cu Covid-19 în mai multe centre pentru copii

Peste 60 de angajați ai unor centre în care sunt îngrijiți copii sau persoane cu dizabilități au Covid-19, în timp ce peste 100 de beneficiari ai centrelor au luat boala.

Potrivit stiripesurse.ro, DGASPC Argeș a anunțat că de la începutul epidemiei au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 peste 60 de angajați, din totalul de 921. Mai mult, din totalul de 845 de beneficiari ai centrelor s-au îmbolnăvit 90.

Patru dintre infectați au fost minori și s-au vindecat în timp record, rezultatele lor fiind negative la retestare.

42 de angajați și 69 de persoane din totalul celor internate în centrele sociale au în continuare boala, potrivit stiripesurse.ro.

La ivelul DGASP Argeș au fost declarate nu mai puțin de 6 focare de Covid-19, după cum urmează:

  • Complexul de Servicii pentru copii cu Handicap Trivale – 16 beneficiari și 53 angajați – 4 beneficiari bolnavi și 3 angajași bolnavi.
  • Complexul de Locuințe Protejate Buzoești – 24 de beneficiari și 19 angajați – 16 beneficiari și 9 angajați infectați.
  • Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călinești – 48 de beneficiari și 43 angajați – 27 beneficiari și 7 angajați infectați.
  • Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Vulturești – 53 de beneficiari și 57 de angajați – 29 de beneficiari și 11 angajați infectați.
  • Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tigveni – 221 de beneficiari și 120 de angajați – 4 beneficiari și 13 salariați infectați.
  • Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele – 71 de beneficiari și 63 de angajați – 7 beneficiari și 4 angajați infectați.

Majoritatea beneficiarilor infectați au rămas în centre fiind vorba de persoane cu handicap care au nevoie de supraveghere de specialitate.

Cu toate acestea, vizitele de afară au fost interzise și mai mulți medici specialiști s-au deplasat la fața locului pentru a-i trata pe cei care au avut nevoie.

În perioada 3 – 12 august se va efectua restestarea persoanelor infectate, pentru a vedea în ce măsură mai există focarele de Covid-19 din județ.

Închide ×