News

Elevă de 13 ani, acuzată de trei tentative de omor. Și-a înjunghiat două profesoare și o colegă, în Țara Galilor

O elevă, în vârstă de 13 ani, a înjunghiat trei persoane, în timp ce se afla la școală. Victimele sunt două profesoare și o colegă.
26.04.2024 | 00:26
Eleva de 13 ani acuzata de trei tentative de omor Sia injunghiat doua profesoare si o colega in Tara Galilor
O elevă și-a înjunghiat două profesoare și o colegă, în Țara Galilor. colaj Fanatik/ Foto news.ro
ADVERTISEMENT

O elevă de 13 ani este acuzată de trei tentative de omor, după ce a înjunghiat două profesoare și o colegă. Atacul cu un cuțit a avut loc, miercuri, într-o școală din Țara Galilor. Fata a fost arestată.

O elevă din Țara Galilor a înjunghiat două profesoare și o colegă

Momente de groază în școala Amman Valley din Carmarthenshire, aflată în sud-vestul Țării Galilor, aici unde o adolescentă a venit cu un cuțit. Din motive încă necunoscute, eleva s-a năpustit asupra unei colege de clasă.

ADVERTISEMENT

A înjunghiat-o cu arma albă. Pe lângă eleva rănită, au fost atacate și două profesoare. Un alt cadru didactic, martor la incidentul șocant, a intervenit și în cele din urmă a reușit să o imobilizeze pe agresoare.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale și polițiștii, eleva ajungând în custodia oamenilor legii. Școala, în care învață peste 1.400 de copii, cu vârste între 11 și 18 ani, a fost încercuită.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autoritățile au anunțat că fata de 13 ani a fost singura atacatoare și că nu există alți suspecți. „O persoană a fost arestat și nu căutăm pe nimeni altcineva în legătură cu acest incident.

Serviciile de urgență rămân la fața locului, iar școala a fost închisă în timp ce investigațiile continuă. Lucrăm îndeaproape cu școala și cu Consiliul Județean Carmarthenshire”, au transmis polițiștii, miercuri, după producerea incidentului.

ADVERTISEMENT

Adolescenta este acuzată de trei tentative de omor

Cele trei victime au fost transportate la spital. Joi, 25 aprilie, acestea au fost externate. Din fericire, starea lor este stabilă. Între timp, la 24 de ore de la atac, poliția din Țara Galilor a anunțat că eleva de 13 ani a fost inculpată, fiind acuzată de trei tentative de omor.

Incidentul a șocat întreaga comunitate și mai mulți lideri politici au transmis mesaje. Premierul galez Vaughan Gething a mărturisit că este o „perioadă profund îngrijorătoare pentru şcoală, familii şi populaţia locală.”

ADVERTISEMENT

O altă reacție a venit din partea liderului conservatorilor galezi, Andrew R. T. Davies, care a spus că școlile trebuie să fie un loc sigur. „Este profund trist şi bulversant ca azi profesori şi elevi să vadă această securitate făcută ţăndări din cauza unui eveniment violent”, a transmis acesta, arată News.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: