News

64 de zile de întuneric. Orașul în care locuitorii nu văd deloc Soarele timp de două luni. Unde se află

Timp de mai bine de două luni pe an, într-un oraș din SUA locuitorii nu văd deloc Soarele. Sunt 64 de zile de întuneric pe care trebuie să le petreacă acești oameni.
15.10.2022 | 01:00
64 de zile de intuneric Orasul in care locuitorii nu vad deloc Soarele timp de doua luni Unde se afla
Orașul din Alaska în care locuitorii nu văd deloc Soarele timp de două luni. Sursa foto: colaj Fanatik / insider.com
ADVERTISEMENT

Odată cu apropierea sezonului rece, zilele devin tot mai scurte, iar orele cu Soare de asemenea. Cum ar fi însă să nu mai vezi lumina astrului ceresc timp de peste 60 de zile?

Orașul din Alaska în care locuitorii nu văd deloc Soarele timp de două luni. Oamenii stau 64 de zile în întuneric

Pe glob, undeva în Statele Unite ale Americii, există o așezare în care oamenii nu se plâng de durata scurtă a unei zile. Le-ar fi imposibil. Aici, timp de 64 de zile pe an, aceștia trăiesc în întuneric, fără Soare pe cer.

ADVERTISEMENT

Orașul Utqiagvik, situat în Alaska, este cel mai nordic din SUA. Acesta se confruntă cu o noapte polară în fiecare an.

Aceasta începe de la mijlocul lunii noiembrie și se încheie la mijlocul lunii ianuarie. Cu alte cuvinte, odată ce soarele apune în noiembrie, locuitorii mai văd lumina zilei timp de două luni.

ADVERTISEMENT

Potrivit celui mai recent recensământ, populația orașului din nordul SUA este de 4.212 locuitori.

Trăind în această zonă, oamenii s-au obișnuit cu fenomenul. O parte dintre locuitorii din Alaska se pregătesc de această perioadă luând suplimente de vitamina D.

ADVERTISEMENT

Care sunt explicațiile științifice pentru noaptea polară din Alaska

Noaptea polară din Utqiagvik are loc în fiecare iarnă din cauza înclinării axei Pământului. ”Niciun disc al Soarelui nu este vizibil deasupra orizontului. Se întâmplă doar în cercurile polare”, potrivit timeanddate.com.

E interesant de precizat că nu va fi întuneric complet, potrivit meteorologului Danielle Banks de la The Weather Channel.

ADVERTISEMENT

”Există câteva ore în fiecare zi cu suficientă lumină pentru a vedea. Cu toate acestea, oamenii care locuiesc aici nu văd răsăritul Soarelui timp de mai bine de două luni”.

În același oraș, pe timpul verii, are loc un alt fenomen deosebit. Utqiagvik se confruntă cu câteva luni fără întuneric, cunoscute sub numele de ”soarele de la miezul nopții”. Potrivit Alaska Public Land Information Center, soarele de la miezul nopții se găsește doar deasupra Cercului Arctic.

În 2022, soarele nu a apus niciodată complet între 11 mai și 1 august.

Revenind la noaptea polară, anul trecut, aceasta a debutat pe 19 noiembrie. Soarele a apus la ora 13:37 și nu a mai răsărit până pe 22 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: