News

Fenomen astronomic spectaculos, pe cerul României! Cea mai mare super lună din 2022

Fenomen astronomic spectaculos, în câteva zile, pe cerul României. Cea mai mare superlună are loc pe data de mercuri, 13 iulie și va putea fi observată încă de marți dimineață.
10.07.2022 | 18:17
Fenomen astronomic spectaculos pe cerul Romaniei Cea mai mare super luna din 2022
Fenomen astrologic spectaculos pe cerul nostru. Foto: foreverconscious.com
ADVERTISEMENT

Fenomen astronomic rar va avea loc în curând, pe cerul României. Cea mai mare superlună are loc pe data de mercuri, 13 iulie și va putea fi observată încă de marți dimineață.

Fenomen astronomic spectaculos, în câteva zile, pe cerul României

În luna iulie, pe cer are loc un adevărat spectacol. Observatorii cerului vor avea şansa să surprindă o privelişte a celei mai mari Superluni din anul 2022. Ea a fost numită şi Superluna Buck

ADVERTISEMENT

Luna Buck a fost numită așa de triburile Algonquin, pentru că luna iulie este momentul în care tinerii cerbi buck îşi arată de obicei coarnele lor înmugurite.

Luna plină din iulie a fost cunoscută şi sub alte nume, inclusiv Luna Tunetului. Asta, din pricina furtunilor sezoniere, care au loc de-a lungul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Însă, indiferent cum se numește ea, următoarea Lună plină este cea mai mare Superlună din 2022.

Cea mai mare superlună are loc pe data de 13 iulie

Superluna este  vizibilă pe cer, atunci când atinge punctul cel mai plin. De această dată, acest lucru se va întâmpla miercuri, pe data de 13 iulie.

ADVERTISEMENT

NASA susține că Luna va apărea plină pentru o periodă de aproximativ trei zile. Această plenitudine va începe marţi dimineaţa foarte devreme şi va dura până vineri dimineaţa, la fel devreme.

Dacă vreţi să aveţi şansa de a admira cea mai mare Superlună din 2022, tot ce trebuie să faceţi este să ieşiţi afară miercuri după-amiază. Totuși, dvs. veţi putea vedea Luna cel mai bine, când aceasta va răsări în în funcţie de locul în care vă aflaţi.

ADVERTISEMENT

Fenomenul durează 90 de minute

Fenomenul respectiv se întâmplă de obicei timp de aproximativ 90 de minute și are loc înainte ca Soarele să apună. Cu toate acestea, se va întâmpla puţin mai târziu, pe măsură ce nopţile trec.

Fiind cea mai mare Superlună din anul 2022, Luna Busk este mai mult decât o altă Lună plină. Practic, este cea mai plină şi cea mai mare Lună care poate fi urmărită în acest an. Termenul de „superlună” a fost inventat pentru prima dată în anul 1979.

ADVERTISEMENT