Life

8 din 10 oameni greșesc răspunsul. Studenți la facultăți de renume n-au știut să mute un băț de chibrit

Opt din zece oameni greșesc acest test. Inclusiv studenți de la facultăți de renume nu au reușit să identifice răspunsul corect.
23.10.2022 | 17:27
8 din 10 oameni gresesc raspunsul Studenti la facultati de renume nau stiut sa mute un bat de chibrit
Testul cu paie de chibrit pe care mulți îl greșesc. Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Testul din imagine a dat mari bătăi de cap chiar și celor mai pricepuți în matematică. Opt din zece oameni nu au reușit să găsească răspunsul bun.

Testul cu paie de chibrit pe care opt din zece oameni îl greșesc

Nici studenții de la facultăți de renume nu au reușit să identifice rezultatul corect. Cert este că în imagine este vorba despre faptul că 7=1.

ADVERTISEMENT

Însă, nu este un calcul real, de aceea trebuie găsită o modalitate prin care se poate schimba totul încât rezultatul să fie, într-adevăr, unu.

Această probă s-a dat în multe licee, universități, dar 80% nu au reușit să o parcurgă. Nu este vorba despre un calcul complicat, ci trebuie doar să muți un singur băț de chibrit, potrivit Observator. 

ADVERTISEMENT

În final, rezultatul este radical 1=1.

De ce sunt importante testele de inteligență. Motivația, secretul unui IQ ridicat

În mediul online sunt mulțimi de asftfel de teste de inteligență. Specialiștii în psihologie sunt de părere că acestea sunt utile pentru om, deoarece contribuie la dezvoltarea funcțiilor creierului și a personalității.

Totodată, ele trebuie alese corect pentru a te evalua onest. Se mai spune că prin testele de inteligență se măsoară IQ-ul. Rezultatele slabe, potrivit cercetătoarei Angela Lee DuckWorth, arată că o persoană are o inteligență scăzută sau lipsă de motivație.

ADVERTISEMENT

”Descoperirile arată că pentru a obţine un punctaj mare la testele de inteligenţă este nevoie atât de inteligenţă, cât şi de motivaţie.

Rezultatele slabe la aceste teste pot fi datorate atât unei inteligenţe scăzute, cât şi a unei lipse de motivaţie”, potrivit Angelei Lee DuckWorth.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la o astfel de concluzie, experta a analizat 25 de studii pe un eșantion de două mii de oameni, aceștia având un punctaj mare, după ce au primit bani sau dulciuri. Astfel, o persoană se poate concentra mai bine pe un test dacă are motivație mare, relatează The Woman.

ADVERTISEMENT
Tags: