Life

Testul rapid de inteligenţă pe care doar cei cu adevărat geniali îl trec. Răspunzi la 3 întrebări şi vezi dacă eşti peste medie

Testul rapid de inteligență pe care doar cei cu adevărat geniali îl trec. Răspunde la cele 3 întrebări şi vezi dacă eşti peste medie! Cei mai mulți nu au găsit răspunsurile corecte.
28.08.2022 | 17:11
Testul rapid de inteligenta pe care doar cei cu adevarat geniali il trec Raspunzi la 3 intrebari si vezi daca esti peste medie
Testul rapid de inteligenţă pe care doar cei cu adevărat geniali îl trec. Sursa foto: freepik.com/ gpointstudio
ADVERTISEMENT

Iată care este testul rapid de inteligență pe care doar cei cu adevărat geniali îl pot trece. Este vorba despre Cognitive Reflection Test (CRT), supranumit și “cel mai scurt test IQ din lume”, având doar 3 întrebări.

Testul rapid de inteligenţă pe care doar cei cu adevărat geniali îl trec

Testele de inteligență sunt menite să dezvăluie capacitatea intelectuală a unui individ, însă unele pot fi foarte dificile. Cognitive Reflection Test are doar 3 întrebări și, deși pare simplu la prima vedere, nu este deloc așa.

ADVERTISEMENT

Acest test îți verifică abilitatea de a identifica dacă o problemă aparent simplă este, de fapt, mai dificilă decât la prima vedere. Nivelul de inteligență este dat de capacitatea de a rezolva aceste probleme cât mai rapid.

Într-un sondaj cu aproximativ 3.500 de persoane, 33% au greșit toate cele trei răspunsuri. 83% dintre respondenți au greșit cel puțin un răspuns.

ADVERTISEMENT

 “O bâtă de baseball și o minge costă împreună $1,10. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă fiecare?”, este prima întrebare a celui mai scurt test IQ din lume, notează science.hotnews.ro.

Cei mai mulți au răspuns că bâta de baseball și mingea costă fiecare 10 cenți, însă nu este corect.

ADVERTISEMENT

Mingea costă X, iar bâta de baseball cu un dolar mai mult, adică X+$1. Astfel, mingea + bila = X + (X+$1) = $1,10. 2X + $1 = $1,10, adică 2X = $0,10, iar mingea costă 5 cenți.

“Dacă cinci mașini fac cinci piese în cinci minute, în cât timp vor face 100 de mașini 100 de piese?”, este a doua întrebare a testului de inteligență CRT.

ADVERTISEMENT

La această întrebare, cei mai mulți au ajuns la concluzia că 100 de piese sunt făcute în 100 de minute. Întrebarea te poate induce destul de ușor în eroare, motiv pentru care sunt multe persoane care au greșit răspunsul.

Dacă cinci mașini fac cinci piese în cinci minute, atunci o mașină face o piesă în cinci minute. Astfel, 100 de mașini vor face 100 de piese tot în cinci minute.

A treia întrebare a testului te poate pune în încurcătură

“Pe un lac este o frunză de nufăr care-și dublează suprafața în fiecare zi. Dacă a acoperit întreg lacul în 48 de zile, câte zile i-au trebuit ca să acopere jumătate din el?”, este a treia întrebare a testului.

Cei mai mulți au răspuns că frunzei i-au trebuit 24 de zile pentru a acoperi jumătate din lac, însă acesta nu este răspunsul corect.

Dacă frunza se dublează în fiecare zi care trece, atunci ea se va înjumătăți dacă mergem în sens invers. Lacul a fost acoperit pe jumătate în 47 de zile și nu în 24.

Acest test IQ nu are variație între gândire verbală și non-verbală, fiind unul destul de scurt. Doar 48% din studenții de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au oferit toate cele trei răspunsuri corecte la test.

ADVERTISEMENT
Tags: