Fotbal intern

Cum se demite un antrenor: “M-a băgat într-un colţ şi…”

Fostul tehnician al formaţiei FC Braşov, Aurel Ţicleanu,a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că l-a surpins modul în care Ioan Neculaie a decis să-l demită de la echipă, fiind convins...
22.09.2013 | 14:18
Cum se demite un antrenor Ma bagat intrun colt si
ADVERTISEMENT

Fostul tehnician al formaţiei FC Braşov, Aurel Ţicleanu,a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că l-a surpins modul în care Ioan Neculaie a decis să-l demită de la echipă, fiind convins că patronul “stegarilor” a fost influenţat de cineva din anturajul clubului. Tehnicianul s-a mai plîns că în ultimii doi ani de zile nu a lunat niciun ban de la cluburile unde a lucrat.

Domnule Ţicleanu, aţi părăsit Braşovul după doar trei săptămîni deşi eraţi neînvins.

Crede-mă că sînt foarte supărat în aceste momente. Este incredibil cum sînt trataţi antrenorii în România. Am mai fost îndepărtat în cariera mea şi de la alte echipe, dar aici, la Braşov, totul mi-a lăsat un gust amar. Totuşi, singurul lucru de care îmi pare rău este grupul de jucători pe care îl făcusem. Simţeam că împreună cu actualii fotbalişti din lot formasem o adevărată familie.

ADVERTISEMENT

Dar ce s-a întîmplat?

Este incredibil în ce fel am fost anunţat că sînt concediat. Eu îmi felicitam jucătorii pe teren pentru efortul depus de ei în meciul cu FC Vaslui, iar cînd mă îndreptam spre vestiare, am fost oprit pe hol de Ioan Neculaie. M-a tras într-o parte, m-a băgat într-un colţ şi mi-a spus că este nemulţumit de mine, de cum jucăm, iar în aceste condiţii trebuie să ne despărţim. Practic am fost dat afară fără măcar să pierd un meci.

Jucătorii cum au primit vestea?

După ce Neculaie m-a anunţat pe mine că sînt dat afară, m-am dus la ei în vestiar şi mi-am luat la revedere de la băieţi. Apoi m-am dus la conferinţa de presă. Am observat că nici jucătorilor nu le-a venit să creadă că am fost dat afară deşi nu pierdusem vreo partidă.

ADVERTISEMENT

A intrat domnul Neculaie peste dumneavoastă în vestiar, aşa cum s-a spus?

Hai, domnule, să terminăm cu prostiile astea. Puteţi să verificaţi la jucători dacă s-a întimplat acest lucru. Oricum eu sînt sigur că Neculaie a fost influenţat de cineva ca eu să fiu dat afară, că aşa e la noi la românii, pănă nu-i sufi patronului în ureche nu te simţi bine.

V-aţi luat banii pentru perioada petrecută la Braşov

De unde? Eu de doi ani nu am luat nici un ban de la nici o echipă pe unde am lucrat, fie că a fost vorba de Craiova, Corona Braşov sau FC Braşov. Hai că pe Craiova nu o pun la număr, că mă doare sufletul de tot ce i se întîmplă lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Apropo de Craiova, se zvoneşte că veţi antrena CS Universitatea Craiova?

Hai să fim serioşi, eu cît voi trăi, nu voi antrena niciodată acestă echipă. Nu ştiu de unde au apărut  zvonurile astea, pentru mine există doar FC Universitatea Craiova. Pentru mine există doar echipa care are ca stema cu leul pe tricouri, asta este echipa mea de suflet.

Sînteţi supărat că secundul deumeavoastră, Robert Ilyeş, a preluat FC Braşov?
Nu, în niciun caz. Îi doresc multă baftă lui Robert, este şansa lui şi sper să profite de ea. Nu am cum să mă supăr pe el, ce aţi fi vrut, să-şi piardă şi el locul de muncă doar de dragul de a mă urma pe mine?

ADVERTISEMENT

Ce veţi face în continuare?

O periaodă trebuie să stau cu familia, să mă liniştesc. Am avut două experienţe nefericite cu echipele din Braşov. Pe Corona am reuşit să o promovez şi am fost dat afară, iar cu FC Braşov nu am pierdut nici un meci şi tot am fost concediat.

Cu Ion Neculaie aţi mai vorbit?

Nu! Ce să mai vorbesc cu el, nu mai are nciun rost. Mi-a ajuns discuţia de aseară.

ADVERTISEMENT