Sport

Bogdan Andone și-a aflat sancțiunea după eliminarea de la FC Botoșani – Dinamo 2-1. Câte meciuri va lipsi

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a anunțat sancțiunea pentru antrenorul Bogdan Andone, care a fost eliminat în partida FC Botoșani - Dinamo 2-1.
26.04.2024 | 19:42
Bogdan Andone sia aflat sanctiunea dupa eliminarea de la FC Botosani  Dinamo 21 Cate meciuri va lipsi
Comisia de Disciplină din cadrul FRF a anunțat sancțiunea pentru antrenorul Bogdan Andone, care a fost eliminat în partida FC Botoșani - Dinamo 2-1. Sursă foto: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Tehnicianul moldovenilor a văzut cartonașul roșu din partea arbitrului George Găman, după ce a protestat vehement la deciziile acestuia în meciul din etapa a 6-a a play-out-ului din SuperLiga.

Ce sancțiune a primit Bogdan Andone după eliminarea de la FC Botoșani – Dinamo 2-1

În urma ieșirii nervoase din cauza căreia a fost eliminat în partida FC Botoșani – Dinamo 2-1, antrenorul Bogdan Andone a fost sancționat de Comisia de Disciplină a FRF cu o suspendare pentru 2 jocuri.

ADVERTISEMENT

”În temeiul art. 53.1 din RD, se sancționează antrenorul Andone Bogdan cu suspendare pentru două meciuri și penalitate sportivă de 320 lei. În temeiul art.65. a din RD, se sancționează antrenorul Andone Bogdan cu suspendare pentru două meciuri și penalitate sportivă de 6.500 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzuta de art. 65.a din RD, respectiv suspendare pentru două meciuri și penalitate sportivă de 6.500 lei”, se arată în decizia Comisiei, apărută pe site-ul oficial al LPF.

ADVERTISEMENT

O sancțiune similară a primit și secundul Attila Marius Suller, care însă a fost penalizat doar cu 4.500 de lei. În aceste condiții, FC Botoșani nu va avea staff-ul tehnic pe bancă la întâlnirile cu Petrolul Ploiești și FC Voluntari, extrem de importante în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Andone și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă

Bogdan Andone s-a arătat deranjat de faptul că a fost eliminat în meciul FC Botoșani – Dinamo 2-1 și nu a avut milă de ”centralul” George Găman. ”Nu vreau să mai discut subiectul ăsta (n.r. – despre eliminarea sa din prima repriză), dar la noi nu prea poți să ai dialog cu arbitrii”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

La o zi după ce s-au calmat spiritele, antrenorul moldovenilor a insistat să-și ceară scuze pentru ieșirea nervoasă din victoria cu Dinamo, susținând că acel incident nu este un moment care să-l caracterizeze.

”Vreau să-mi cer scuze. Este o imagine și un moment care nu mă caracterizează. Am râs amar. Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire în cazul respectiv. Se scrie că a fost vorba de un simplu aut, dar ne raportăm la minutul 30, când s-a dictat chiar în fața mea un aut. Apoi a venit Țigănașu cu capul spart, unde s-a dictat penalty.

ADVERTISEMENT

Nu exista nicio șansă să se dea penalty. Asta era încărcătura care era în mine în momentul de față și a culminat cu momentul în care s-a dictat aut pentru echipa adversă, eronat, de asemenea. Indiferent de ce s-a întâmplat, nu trebuia să reacționez așa. Importanța acestor jocuri este enormă și de aceea trebuie să se gestioneze meciurile cum trebuie.

Se joacă soarta unor cluburi în aceste momente, iar aceste meciuri nu trebuie decise de arbitru. Ați văzut că sunt fotografii cu Țigănașu cu capul spart, care două-trei zile nu are voie să facă efort. Șeroni e accidentat și el, nici măcar nu s-a dat fault”, a precizat Bogdan Andone.

ADVERTISEMENT
Tags: