Life

A adoptat un căţeluş amărât de pe stradă. O lună mai târziu a avut parte de șocul vieții. Ce animal era, de fapt

Un bărbat a adoptat un cățeluș amărât de pe stradă, dar o lună mai târziu a trăit un șoc imens. Animalul era de altă specie.
16.07.2023 | 18:13
A adoptat un catelus amarat de pe strada O luna mai tarziu a avut parte de socul vietii Ce animal era de fapt
Ce era, de fapt, acest animal. Sursa foto: marcy_com Twitter
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Japonia a avut parte de o întâmplare pe care cu siguranță o va ține minte tot restul vieții. A crezut că a găsit pe stradă un cățel amărât, dar o lună mai târziu a aflat că nu este, de fapt, un câine. Animalul aparținea altei specii.

Ce animal a găsit japonezul pe stradă

Marcy a fost impresionat de frumusețea animalului, dar mai ales că părea abandonat pe stradă. A decis să-l ia acasă și i-a pus numele Luna. A dezvăluit bucuria sa și admiratorilor din mediul online și i-a întrebat dacă au habar de rasa din care face parte Luna, relatează Mirror.co.uk

ADVERTISEMENT

Unii internauți i-au recomandat lui Marcy să se prezinte cu patrupedul la medicul veterinar, deoarece acesta va ști cu precizie ce să-i spună. ”Vă mulțumesc pentru numeroasele tweeturi și opinii. Voi confirma mai târziu cu medicul veterinar”, a scris tânărul în dreptul unei postări de pe Twitter.

Ajuns la doctorul veterinar, Marcy a avut parte de o surpriză. I s-a precizat că nu a adoptat un câine, ci un pui de vulpe. Cu toate că a rămas dezamăgit la primirea veștii, Marcy nu a abandonat animalul și și-a luat inima în dinți. L-a dus din nou acasă, unde l-a îngrijit o bună perioadă.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut japonezul cu puiul de vulpe

Cum puiul creștea de la o zi la alta, iar în Japonia este interzis să ai o vulpe ca animal de companie, Marcy s-a văzut nevoit într-o zi să se despartă de cel pe care l-a confundat inițial cu un câine. Astfel, a căutat o fermă, iar în cele din urmă l-a transportat aici.

”Am finalizat predarea vulpii către ferma Kita Kitsune. Dacă aveți ocazia, m-aș bucura dacă ați putea să o vizitați pe Luna”, a comunicat bărbatul pe Twitter, urmăritorilor săi, care l-au întrebat despre ce mai face Luna.

ADVERTISEMENT

Este vulpea periculoasă pentru om?

Vulpea este un animal sălbatic prezent în zonele de câmpie, la munte sau în păduri. Îl cunoști după coada stufoasă, urechile ascuțite sau culoarea, de obicei, roșcată. Vulpea este cunoscută și ca un animal prădător de păsări de curte, așa că mulți gospodari iau precauții împotriva ei.

Totuși, este vulpea periculoasă și pentru om? Oamenii de știință au observat că aceasta fuge când vede o persoană, dar dacă este capturată sau atinsă cu mâna, poate deveni agresivă. Adică poate zgâria sau mușca. Așadar, faceți tot posibilul să stați departe de ea.

ADVERTISEMENT

La fel ca în Japonia, și vulpea este un animal protejat, adică nu ai voie să-l capturezi și să ai grijă de el acasă. Dacă aveți ghinionul să fiți mușcați de o vulpe, mergeți imediat la un medic, fiindcă există riscul să vă fi infectat cu rabie, boală cu risc de moarte.

ADVERTISEMENT
Tags: