Life

A adoptat un pui de pisică găsit într-o magazie, dar nu și-a imaginat ce avea să urmeze. Ce a aflat despre micul animal

A luat în casă un pui de pisică, dintr-un hambar, dar nu se aștepta la așa ceva. Descoperirea care a uimit-o pe stăpâna felinei.
07.06.2023 | 10:38
A adoptat un pui de pisica gasit intro magazie dar nu sia imaginat ce avea sa urmeze Ce a aflat despre micul animal
A luat în casă un pui de pisică, dintr-un hambar, dar nu se aștepta la așa ceva. Descoperirea care a uimit-o pe stăpâna felinei. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

A adoptat un pui de pisică găsit într-o magazie, dar nu și-a imaginat ce avea să urmeze. Ce a aflat despre micul animal. Femeia a aflat un lucru foarte important despre animăluț, fiind o cunoscătoare extraordinară a acestora.

A luat în casă un pui de pisică, dintr-un hambar, dar nu se aștepta la așa ceva. Descoperirea care a uimit-o pe stăpâna felinei

Alli Magish, o femeie originară din Colorado, a luat în casă un pui de pisică, dintr-un hambar, dar nu se aștepta la așa ceva. Aceasta a făcut o descoperire care a uimit-o în timp ce completa actele medicale pentru adopție.

ADVERTISEMENT

Potrivit dawn.com, voluntarul s-a oferit să ia acasă animăluțul împreună cu frații și mama. Le-a verificat sexul, așa cum făcuse de nenumărate ori înainte pentru că a găzduit peste 500 de pisici, și a avut parte de surpriza vieții sale.

Unul dintre cei patru pisoi calico s-a dovedit mascul. Pisicile calico nu se numesc așa datorită rasei din care se trag, ci datorită culorilor frumoase pe care le au blănițele lor. Numele vine din America de Nord și înseamnă, de fapt, trei culori.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că aceste feline sunt colorate în alb, portocaliu și negru sau gri. Coloritul lor este deosebit, oamenii de știință precizând că doar 1% din ele se nasc băieți. De aici și uimirea de care a avut parte Alli Magish.

„Doar una din 3.000 de pisici calico este mascul. Pisicile femele sunt de obicei calico pentru că au doi cromozomi X, iar gena calico are nevoie de doi cromozomi X pentru a funcționa.

ADVERTISEMENT

Pisicile masculine au un cromozom X și un cromozom Y, așa că, de obicei, nu pot fi calico. Cu toate acestea, în cazuri foarte rare, o pisică mascul se poate naște cu trei cromozomi sexuali, doi X și unul Y.

Doar atunci o pisică mascul va avea culoarea calico. Am verificat de două ori. Apoi am verificat de trei ori. A fost destul de emoționant! Eram cu toții un pic amețiți și râdeam”, a explicat femeia, mai arată sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Lucruri mai puțini știute despre pisicile calico

Unul dintre lucrurile mai puțin știute despre pisicile calico este legat de originea care nu este una foarte clară. Se pare că unele dovezi arată că aceste feline au fost văzute pentru prima oară în Egipt și apoi au emigrat pe Mediterană către Italia, Grecia și Spania.

Masculii se nasc foarte rar și majoritatea dintre ei sunt infertili. Statisticile arată că doar 1 motan din 300 este fertil. Acest lucru are loc din cauza genelor caracteristice pisicilor de această culoare. În plus, genele lor sunt speciale și nu pot fi clonate.

În folclorul irlandez există superstiția că aceste pisici calico tratează negii de pe picioare dacă oamenii se freacă cu blana lor. De asemenea, în Statele Unite ale Americii oamenii cred că ele aduc noroc și bunăstare financiară.

ADVERTISEMENT