Life

A atins cea mai periculoasă plantă din lume. Nici măcar morfina nu o mai ajută acum. Ce pățesc cei care intră în contact cu aşa ceva

A atins cea mai periculoasă plantă din lume și nici măcar morfina nu își mai face efectul asupra ei. Ce i s-a întâmplat femeii în cauză.
10.07.2023 | 20:34
A atins cea mai periculoasa planta din lume Nici macar morfina nu o mai ajuta acum Ce patesc cei care intra in contact cu asa ceva
Cea mai periculoasă plantă din lume. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

O femeie a atins cea mai periculoasă plantă din lume. Aceasta nu mai este ajutată acum nici măcar de morfină. Iată ce pățesc cei care doar intră în contact cu această plantă.

Cea mai periculoasă plantă din lume. Ce a pățit femeia care a atins-o

Femeia este originară din Australia și a avut ghinionul să cadă peste planta numită cea mai periculoasă din lume.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 42 de ani a mărturisit că durerile pe care le-a simțit nu se pot compara cu nimic din ce a trăit în această viață.

Planta numită cea mai periculoasă din lume este urzica australiană. Aceasta dă dureri atât de intense încât nici măcar morfina nu ajută la ameliorarea acestora.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, ea este numită cea mai periculoasă din lume. Un alt lucru foarte rău pentru cei care se ating de această plantă este că durerea poate să țină chiar mai bine de nouă luni.

Femeia a stat în spital o săptămână. Ce spun cercetătorii despre durerea provocată

Femeia a primit analgezice după ce a stat în spital o săptămână. Doar că acestea nu își făceau efectul și chiar și acum, la mai bine de nouă luni de la incident, aceasta încă simte durere în picioare.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că această plantă are niște înțepături similare cu cele de scorpion pentru că conține niște neurotoxine care induc aceste senzații.

„Am patru copii, trei făcuți prin cezariană și unul născut natural. Nicio naștere nu mi-a dat o durere măcar similar cu cea de acum. Nu se compară”, a dezvăluit femeia, potricit celor de la dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

Urzica australiană este cunoscută în întreaga lume pentru faptul că are o înțepătură extrem de puternică și care provoacă dureri insuportabile.

Aceasta poate fi găsită doar în Australia și Indonezia și a fost descoperită în 1866. Se spune că cercetătorul care a descoperit-o se plimba cu calul, moment în care acesta a călcat pe o astfel de plantă. Animalul ar fi murit în două ore după aceea, în chinuri insuportabile.

Experții spun că senzația după atingerea acestei plante toxice este de „a fi electrocutat și dat foc în același timp”, spune John Knox, ghid turistic principal la Poison Garden.

ADVERTISEMENT