Life

Animalele care pot rezista fără mâncare chiar și un an de zile. Sunt în stare să ucidă un om în câteva secunde

Ce animale pot sta fără hrană chiar și un an întreg. Pot lua viața unui om în doar câteva secunde. Mulți ne temem de ele.
30.06.2023 | 17:45
Animalele care pot rezista fara mancare chiar si un an de zile Sunt in stare sa ucida un om in cateva secunde
Acest animal se găsește cel mai des în deșert. Sursa foto: National Geographic Society
ADVERTISEMENT

Sunt multe animale feroce în lume, iar unele dintre ele pot rezista fără mâncare chiar și un an. La un contact cu omul, îi pot lua viața în doar câteva secunde. Acționează rapid și uneori cu greu le poți observa. Au opt picioare și se pot ascunde în cele mai mici locuri.

Animalele care pot sta fără mâncare un an întreg și pot ucide un om. Se găsește și în România

La nivel global, sunt 1500 de specii diferite din această categorie de animale. Un număr de 25 dintre ele este cunoscut ca având o înțepătură otrăvitoare. Dacă nu se intervine la timp de către medici, persoana mușcată își poate pierde viața.

ADVERTISEMENT

Aceste animal otrăvitor se găsește inclusiv în România. Este vorba despre scorpion, care trăiește în zonele tropicale, dar și subtropicale, cu excepția Antarcticii. Au o lungime de la 1, 3 cm la 21 cm, iar hrana lor pot fi păianjeni, insecte, șopârle, șoareci și alte rozătoare.

Scorpionul în țara noastră poartă denumirea de ”scorpionul carpatin”. Îl poți zări, mai ales acum în plin anotimp de vară, pe Valea Cernei, Oltului, Jiului, Cheile Nerei sau Subcarpații de Curbură. Ministerul Mediului îl descrie drept o ”fosilă vie”.

ADVERTISEMENT

Scorpionul rezistă pe Pământ de peste 400 de milioane de ani

Scorpionul este o categorie de animale care rezistă de Pământ de mai bine de 400 de milioane de ani. Această situație se datorează capacității sale de a se adapta la orice mediu. Ministerul Mediului atrage atenție că-l putem întâlni și în Parcul Național Cozia.

”Scorpionul Carpatin este o ‘fosilă vie’, specie endemică în România, des întâlnită pe teritoriul Parcului Național Cozia, dar și în alte rezervații. Această specie a rezistat evoluției vieții pe Pământ mai mult de 400 de milioane de ani.

ADVERTISEMENT

A ajuns să fie contemporană cu oamenii din zilele noastre și cu multe alte specii de viețuitoare considerate tinere, grație puterii de adaptare la multitudinea schimbărilor geologice și climatice ale Terrei”, a transmis Ministerului Mediului, într-o postare pe facebook.

Scorpionul poate ucide un om sau își poate capta prada cu ajutorul cozii, pe care are un vârf otrăvitor. Acesta îl introduce în victimă și scoate venin letal prin el. Vârful este denumit în termeni științifici ”telson”. În ceea ce privește durata de viață, scorpionii trăiesc mai mult decât majoritatea artropodelor.

ADVERTISEMENT

În sălbăticie, scorpionul poate trăi între doi și 10 ani, în funcție de schimbările climatice. În captivitate, întreținuți de om, pot trăi până la 25 de ani. Un alt lucru interesant despre aceste animale este că pot sta cufundate în apă până la 48 de ore.

ADVERTISEMENT