News

A câștigat 1 miliard de dolari la Loteria din SUA, dar nu pleacă acasă nici măcar cu jumătate din sumă. Ce prevede regulamentul Powerball

Un cetățean din California a dat lovitura vieții la Loteria din SUA: a câștigat marele premiu de peste 1 miliard de dolari. Cât va primi, de fapt, dacă vrea toți banii deodată.
20.07.2023 | 22:45
A castigat 1 miliard de dolari la Loteria din SUA dar nu pleaca acasa nici macar cu jumatate din suma Ce prevede regulamentul Powerball
Premiul de 1 miliard de dolari câștigat la loteria americană Powerball. Impozit uriaș prevăzut de legea din SUA. Sursa foto: fox9.com
ADVERTISEMENT

Noroc uriaș pentru un jucător de loto din California: a câștigat peste 1 miliard de dolari după ce a prins toate cele șase numere extrase miercuri seara la Jackpotul Powerball.

Premiul de 1 miliard de dolari câștigat la loteria americană Powerball. Impozit uriaș prevăzut de legea din SUA

Șansele de a nimeri combinația corectă la Loteria americană Powerball erau de una la 292 de milioane. Cu toate acestea, un jucător din California a reușit să dea lovitura.

ADVERTISEMENT

Numerele câștigătoare la extragerea de miercuri, 19 iulie au fost bile albe 7, 10, 11, 13, 24 și Powerball roșu 24. Multiplicatorul Power Play a fost 2X, se arată pe site-ul Loteriei din SUA.

Felicitări celui mai nou câștigător al jackpotului Powerball și Loteriei din California!” a spus Drew Svitko, președintele Grupului Powerball și Director Executiv al Loteriei din Pennsylvania.

ADVERTISEMENT

Vânzările finale de bilete au urcat jackpot-ul dincolo de estimarea sa anterioară de 1 miliard de dolari până la 1,08 miliarde de dolari la momentul extragerii. Vorbim de al treilea jackpot Powerball și al șaselea cel mai mare jackpot la loterie din SUA câștigat vreodată.

În acest moment, se naște o întrebare logică: cât va primi, de fapt, norocosul american care a dat lovitura și, teoretic, a câștigat: 1,08 miliarde de dolari. Recent, în România, am văzut cum celui mai proaspăt câștigător la Loto 6 din 49 i s-au reținut circa 40% din cele 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În America, situația este cel puțin la fel de complicată pentru norocosul câștigător din California. Acesta are la dispoziție două opțiuni pentru a primi banii. Îi poate primi pe toți: 1 miliard. Pentru aceasta, are de așteptat însă vreo 29 de ani, timp în care va primi suma eșalonată.

Pe loc, poate să primească 558,1 milioane de dolari. Dar, mare atenție, vorbim de o sumă înainte de taxe. Un calcul al celor de la Forbes, care implică toate taxele impuse în SUA, scoate în evidență faptul că, în final, cetățeanul care ”a câștigat 1 miliard de dolari” se va alege ”doar” cu 351 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Câștigul de miercuri din SUA, al treilea cel mai mare din istoria Powerball

De notat că la tragerile Powerball de miercuri au fost în total 195 de bilete câștigătoare a unor premii de 50.000 de dolari și 62 de bilete care au câștigat premii de 100.000 de dolari.

Premiul luat la mijlocul acestei săptămâni este al treilea cel mai mare jackpot Powerball câștigat vreodată. Iată top 5:

  1. 2,04 miliarde dolari – 7 noiembrie 2022
  2. 1,586 miliarde USD – 13 ianuarie 2016
  3. 1,08 miliarde USD – 19 iulie 2023 
  4. 768,4 milioane USD – 27 martie 2019 
  5. 758,7 milioane dolari – 23 august 2017
ADVERTISEMENT
Tags: