News

Accident aviatic: o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit în Alba. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat pe un câmp din Alba. Pompierii au intervenit rapid în cazul accidentului aviatic.
28.04.2024 | 21:30
Accident aviatic o aeronava de mici dimensiuni sa prabusit in Alba Ce sa intamplat cu pilotul
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Alba / Foto: ISU Alba
ADVERTISEMENT

Salvatorii de la ISU Alba au intervenit, duminică, după ce un accident aviatic a fost raportat la numărul de urgență 112.

Accident aviatic: pilotul a observat că aeronava pierdea combustibil

Din primele informații, un avion de mici dimensiuni a fost obligat să aterizeze forțat pe raza localității Vurpăr.

ADVERTISEMENT

Pilotul a a reușit să controleze aeronava până aproape de sol, dar la aterizare, aceasta s-a răsturnat. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj de prim-ajutor medical din cadrul Secției de Pompieri Sebeș.

Din fericire, pilotul a scăpat cu viață. Bărbatul are 50 de ani și a fost evaluat medical, ocazie cu care medicii au constatat că nu a suferit leziuni. El a refuzat să fie transportat la spital.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU Alba au declarat pentru Antena 3 că aeronava a plecat din Cisnădie, dar la un moment dat, pilotul a remarcat o defecțiune în urma căreia avionul pierdea carburant. Atunci, el a luat decizia să aterizeze forțat.

În noiembrie 2023, un ATR al TAROM a făcut pană la aterizarea pe aeroportul din Budapesta

Ultimul incident aviatic ce a implicat un aparat de zbor pilotat de un român s-a petrecut în noiembrie 2023, atunci când aeronava ATR 72-600 YR-ATL a companiei Tarom, cu 71 de pasageri la bord, a făcut ”pană” la aterizarea pe aeroportul din Budapesta.

ADVERTISEMENT

Mai exact, avionul a suferit o avarie a roților la jamba principală stânga a trenului de aterizare, chiar în timp ce rula pe pista aeroportului din capitala Ungariei.

Aterizarea a fost una cu mari emoții, după ce aeronava a părăsit pista și s-a oprit pe una din căile de rulare. Din fericire, în timpul incidentului nu au fost răniți, însă oficialii aeroportului din Budapesta au blocat timp de patru ore pista, pentru a efectua investigații.

ADVERTISEMENT

Un alt avion TAROM a fost trimis de la București pentru a opera zborul de întoarcere spre aeroportul din Otopeni.

ADVERTISEMENT