News

A crezut că şi-a luat casa visurilor, dar s-a dovedit o mare ţeapă. Ce a păţit un bărbat, după ce a plătit 267.000 de euro. A făcut o greşeală uriaşă

Un medic a fost victima unei escrocherii de proporţii la cumpărarea unei locuinţe, fostul proprietar înşelându-i vigilenţa cu o serie de documente falsificate.
30.07.2023 | 13:54
A crezut ca sia luat casa visurilor dar sa dovedit o mare teapa Ce a patit un barbat dupa ce a platit 267000 de euro A facut o greseala uriasa
Casa visurilor i-a provocat coşmaruri doctorului Akbar
ADVERTISEMENT

Un respectat medic britanic şi-a dorit casa visurilor pentru familia sa şi chiar a reuşit să o cumpere, contra unei sume de bani considerabile, însă atunci când s-a mutat în ea a avut parte de şocul vieţii sale. Dr Babar Akbar a descoperit atunci că doar jumătate din proprietate îi aparține, cealaltă jumătate fiind deținută de altcineva.

Escrocul a fost condamnat la patru ani de închisoare

Doctorul Akbar a fost tras pe sfoară de proprietarul anterior, un escroc pe nume Donald Booth, care a falsificat semnătura fostei sale soții, Nicola, pe un acord de separare – și pe un act care pretindea că i-a transferat lui proprietatea asupra casei în valoare de 230.000 de lire sterline (267.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Cei doi soţi s-au despărțit în 2015, iar dr. Akbar a cumpărat proprietatea din Dunfermline cu bună-credință. În ceea o priveşte pe fosta doamnă Booth, aceasta a constatat la rândul ei îngrozită că i-a fost falsificată semnătura.

Imediat cum s-a aflat înşelătoria ea a declarată din nou coproprietar al locuinţei, fapt care l-a obligat însă pe dr. Akbar să împartă propria casă cu un străin, dar şi o pagubă de peste 100.000 de lire sterline, el plătind practic suma pentru întregul imobil.

ADVERTISEMENT

Cu mari eforturi, medicul a cumpărat în cele din urmă partea din casă a doamnei Booth, dar mai târziu a vândut proprietatea, după cum scrie Daily Mail, care i-a relatat povestea.

La începtul acestei săptămâni, tribunalul din Dunfermline a dat sentinţa în cazul fostului proprietar al casei, Donald Booth, acum în vârstă de 61 de ani, condamnându- la patru ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Dr. Akbar (35 ani ), prezent în sală la pronunţarea sentinţei, a declarat la sfârşitul procesului că „s-a făcut dreptate”, dar ar fi preferat o pedeapsă mai aspră.

“O parte din mine este fericită că s-a făcut dreptate, dar experienţa asta mi-a spulberat credința în societate, în ansamblu.

ADVERTISEMENT

Orice sentință ar fi executată, aceasta nu compensează stresul mental pe care eu și familia mea l-am suferit de-a lungul acestor ani”, a spus medicul Akbar.

ADVERTISEMENT
Tags: