Life

A fost descoperit mormântul femeii care a asistat la nașterea lui Iisus Hristos! Salomeea i-a fost moașă

Arheologii au dat peste locul în care își doarme somnul de veci Salomeea, cea care i-a fost moașă Mântuitorului Iisus Hristos.
21.12.2022 | 20:51
A fost descoperit mormantul femeii care a asistat la nasterea lui Iisus Hristos Salomeea ia fost moasa
Arheologii au dat peste locul în care își doarme somnul de veci Salomeea, cea care i-a fost moașă Mântuitorului Iisus Hristos. Sursa foto: anews.com.tr
ADVERTISEMENT

A fost descoperit mormântul femeii care a asistat la nașterea lui Iisus Hristos, potrivit unor evanghelii apocrife! Salomeea i-a fost moașă și a fost îngropată într-o grotă funerară care a fost scoasă la iveală în Israel.

Arheologii au dat peste locul în care își doarme somnul de veci Salomeea, cea care i-a fost moașă Mântuitorului Iisus Hristos

Situl a fost descoperit în urmă cu 40 de ani de jefuitorii de antichități în pădurea Lachish, aflată între Ierusalim și Fâșia Gaza. În prezent, autoritățile israeliene au arătat întregii lumi una dintre grotele funerare.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un loc impresionant în care Salomeea, moașa lui Iisus Hristos, a fost înmormântată în urmă cu circa 2.000 de ani. Spațiul a scos la iveală urne cu oseminte care cuprind mai multe elemente şi nişe săpate în piatră.

Femeia, care a fost una dintre moaşele prezente la naşterea Mântuitorului, a ajuns într-un loc care a fost inițial destinat „unei familii evreieşti înstărite care a consacrat numeroase eforturi amenajării grotei”,

ADVERTISEMENT

Potrivit Autorității pentru Antichități (AIA), locul a devenit apoi o capelă creştină dedicată Salomeei, aspect observat prin prezenţa crucii şi a unor zeci de inscripţii gravate pe ziduri care fac referire la ea.

Ce s-a găsit în groapa moașei lui Iisus Hristos

Anumite inscripţii au fost făcute în arabă, deşi credincioşii creştini au continuat să se roage în acest loc. Am găsit sute de lămpi integrale şi sparte datând din secolele VIII-IX. 

ADVERTISEMENT

Lămpile serveau probabil la iluminarea grotei sau erau utilizate în timpul ceremoniilor religioase, în aceeaşi manieră ca lumânările care sunt puse în zilele noastre pe morminte şi în biserici”, au declarat Nir Shimshon-Paran şi Zvi Firer, directori ai operaţiunilor de excavare din sudul Israelului, scrie france24.com.

Situl arheologic se întinde pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi, cercetătorii precizând că au găsit foarte multe tarabe pe care erau expuse lămpi din argilă.

ADVERTISEMENT

O tradiție creștină ne amintește că Salomeea nu a crezut că ajută la nașterea copilului unei fecioare, motiv pentru care mâna i s-a carbonizat, dar avea să i se vindece după ce a atins leagănul pruncului Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT