News

A fost emisă avertizare Ro-Alert pentru Tulcea și Galați: “Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

Rusia a atacat porturile ucrainene. Locuitorii din Galați și Tulcea, avertizați privind „posibilitatea căderii unor obiecte”.
18.09.2023 | 08:47
A fost emisa avertizare RoAlert pentru Tulcea si Galati Exista posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian
Avertizare Ro-Alert pentru Tulcea și Galați. Sursa foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale
ADVERTISEMENT

A fost emisă avertizare Ro-Alert. Locuitorii din Tulcea și Galați au trecut, din nou, prin momente de panică, după ce rușii au atacat porturile ucrainene de la Dunăre. Mesajul a fost transmis duminică noaptea, în jurul orei 23.

A fost emisă avertizare Ro-Alert pentru Tulcea și Galați

Inspectoratul pentru Situații de Urgență spune că mesajul RO-Alert a fost valabil pentru zona de nord din Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați. Este vorba de plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost avertizați că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Autoritățile au rugat locuitorii să își păstreze calmul și să se adăpostească în beciuri sau adăposturi.

“Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, se preciza în mesajul IGSU.

ADVERTISEMENT

Din fericire, de această dată nu a fost raportată prăbușirea unor obiecte din spațiul aerian, așa cum s-a întâmplat zilele trecute. De altfel, acesta este al doilea mesaj Ro-Alert de acest gen, trimis de IGSU.

Amintim că cetățenii din opt localități din județul Tulcea au fost anunțați, săptămâna trecută, tot printr-un astfel de mesaj cu privire la loviturile Moscovei asupra porturilor ucrainene aflate la granița României.

ADVERTISEMENT

Noi atacuri lansate de Kiev în Sevastopol

Pe de altă parte, ucrainenii au lansat noi atacuri în portul Sevastopol din Crimeea, în cursul zilei de duminică. Moscova susține că a doborât trei drone ucrainene. De asemenea, Kievul a eliberat încă o localitate din regiunea Donețk.

„Am eliberat așezarea Klishchiivka, din regiunea Donețk, de sub ocupația rușilor. Acestea fiind spuse, inamicul nu încetează cu tentativele de a o prelua.

ADVERTISEMENT

Se folosesc toate metodele disponibile de agresiune pentru a ataca cu artileria. Dar noi rămânem fermi și încrezători, deoarece acesta este pământul nostru.”, au anunțat forțele ucrainene.

ADVERTISEMENT
Tags: