News

Măsuri de securitate după dronele căzute în Deltă. Se construiesc adăposturi antiaeriene pentru populație

Armata ia măsuri după resturile de drone de proveniență rusească depistate în Deltă: s-a decis construirea de adăposturi antiaeriene pentru populație.
12.09.2023 | 17:43
Masuri de securitate dupa dronele cazute in Delta Se construiesc adaposturi antiaeriene pentru populatie
Armata ia măsuri de securitate după dronele căzute în Deltă: se construiesc adăposturi antiaeriene pentru populație. Sursa foto: capturi Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Resturile de drone de proveniență rusească găsite în zona Deltei Dunării obligă autoritățile române să ia măsuri de securitate pentru populația din zonă. Armata a decis construirea de adăposturi antiaeriene.

Armata ia măsuri de securitate după dronele căzute în Deltă: se construiesc adăposturi antiaeriene pentru populație

Încă din cursul zilei de marți, 12 septembrie, Armata Română a început să transporte materiale de construcții către zonele unde au fost găsite resturile de drone. Aici vor fi ridicate adăposturi antiaeriene pentru populația din zonă.

ADVERTISEMENT

Aceste construcții de la Gurile Dunării, din imediata apropiere a graniței României, au la bază o decizie a Guvernului. Executivul a dispus, prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), construirea de adăposturi pentru populație.

Vor lua parte la aceste acțiuni 50 de militari de la Brigada 10 Geniu. Adăposturile vor fi ridicate în zona localităților Plauru și Ceatalchioi. Adăposturile au dimensiunile de 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior).

ADVERTISEMENT

”În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.

Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.

ADVERTISEMENT

Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, anunță MApN, într-un comunicat.

Primarul din Ceatalchioi confirmă demararea construcției adăposturilor

Într-o intervenție la Digi24, Tudor Cernega, primarul comunei Ceatalchioi, a confirmat începerea procesului de construcție a acestor adăposturi antiaeriene. ”Construiesc două adăposturi. Am stabilit amplasamentul împreună cu băieții de la ISU, unde trebuie să vină un comandant, cu domnul prefect, cu toată lumea și acum vine o unitate.

ADVERTISEMENT

Nu știu cine sunt, de unde sunt, eu le-am pus la dispoziție un buldoexcavator. Azi au făcut destul de bine, acum chiar pot să spun că deja sunt. Alea două adăposturi sunt operaționale”, a afirmat edilul.

ADVERTISEMENT
Tags: