Life

A fost răpită, dar un simplu gest i-a salvat viața. Cum a reușit o tânără să scape din mâinile unui individ periculos. Puțini știu că recunoască acest semn

O tânără a fost luată cu sila de un bărbat necunoscut, însă un gest banal a ajutat-o. Ce a făcut pentru a-și salva viața. Nu multă lume cunoaște semnul.
12.12.2023 | 20:26
A fost rapita dar un simplu gest ia salvat viata Cum a reusit o tanara sa scape din mainile unui individ periculos Putini stiu ca recunoasca acest semn
O tânără a fost luată cu sila de un bărbat necunoscut, însă un gest banal a ajutat-o. Ce a făcut pentru a-și salva viața. Nu multă lume cunoaște semnul. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

A fost răpită, dar un simplu gest i-a salvat viața. Cum a reușit o tânără să scape din mâinile unui individ periculos. Puțini știu să recunoască acest semn. Care e strigătul silențios de ajutor într-o astfel de situație.

O tânără a fost luată cu sila de un bărbat necunoscut, însă un gest banal a ajutat-o. Ce a făcut pentru a-și salva viața. Nu multă lume cunoaște semnul

O tânără a fost luată cu sila de un bărbat necunoscut, însă un gest banal a ajutat-o. Ce a făcut pentru a-și salva viața. Nu multă lume cunoaște semnul care este realizat foarte ușor, doar cu ajutorul degetelor de la o mână.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost de mare ajutor pentru o fată care a fost la un pas să cadă victima unui agresor. Totul s-a petrecut după ce a ieșit de la un concert și aștepta singură autobuzul într-o stație din orașul Milano, Italia.

Informațiile furnizate poliției ulterior arată că se afla în stația dintre Piazza della Scala și Duomo, când un individ de 23 de ani a abordat-o. A amenințat-o și i-a cerut să meargă cu el, însă norocul său a fost că s-a oprit la un fast food.

ADVERTISEMENT

Aici bărbatul a cerut unui angajat care se afla afară o țigară și l-a întrebat dacă poate folosi toaleta. Tânăra a profitat de această conversație și pe ascuns i-a făcut un semn discret vânzătoarei care i-a înțeles din prima mesajul.

Mai exact, victima a folosit semnalul de ajutor. Acesta este realizat prin ridicarea unui mâini, apoi degetul mare se ține strâns în palmă. Ulterior, celelalte patru degete sunt pliate în pumn. Femeia a sunat imediat la Poliție.

ADVERTISEMENT
Semnalul prin care victima cere ajutor
Semnalul prin care victima cere ajutor. Sursa foto: Pinterest.com

Semnalul de ajutor care i-a salvat viața tinerei răpite

„Lucrez noaptea. Sunt obișnuită să observ, să mă ocup de diferite situații delicate. Dar cei doi păreau normali. Fata nu părea agitată. Cel puțin până când mi-a întâlnit privirea. Eram în afara restaurantului.

I-am văzut pe cei doi apropiindu-se. Bărbatul s-a oprit și i-a cerut unui coleg o țigară. Apoi a întrebat dacă poate merge la baie. Am spus că nu se poate. Ea era în spatele lui. A ridicat mâna și, fără să fie văzută, mi-a indicat semnalul de ajutor.

ADVERTISEMENT

Descoperisem în trecut acest gest pe rețelele de socializare și la televizor. S-a vorbit despre asta. Avem de un an autocolante cu numărul anti-violență în băile noastre. Am sunat imediat la poliție.

Ei au rămas în fața noastră câteva minute fumând. Am văzut că ea făcea tot ce putea să încetinească mersul”, a povestit angajata de la fast food care i-a salvat viața tinerei răpite, conform ciao.ro.

Salvatoarea i-a urmărit pe cei doi pentru a le indica oamenilor legii unde se află aceștia. Individul de 23 de ani a fost prins de polițiști, care l-au acuzat de agresiune sexuală. Judecătorul a decis să ajungă direct în închisoare.

ADVERTISEMENT