News

Româncă răpită în Germania, salvată după o intervenție ca în filme

Cum a reușit o româncă din Germania, sechestrată și amenințată cu moartea, să scape de agresorul ei? Polițiștii din România au intrat pe fir.
03.08.2023 | 12:37
Romanca rapita in Germania salvata dupa o interventie ca in filme
Româncă răpită în Germania, salvată după o intervenție ca în filme. sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Româncă răpită în Germania, salvată după o intervenție ca în filme. Incidentul grav a avut loc la finalul lunii iulie, într-un apartament în care femeia a fost dusă de agresorul ei, un cetățean turc.

Româncă răpită în Germania. Cum a fost salvată de polițiști

Românca, în vârstă 31 de ani, a fost amenințată de individ că o va ucide sau fi vândută, dacă nu va primi suma de 20.000 de euro. Din fericire, victima turcului a reușit sa ia legătura cu familia ei din România.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a urmat pare scenariul unui film de acțiune. Rudele tinerei au sunat la 112 și au povestit ceea ce le-a relatat aceasta. Prin urmare, oamenii legii din Buzău, județul de origine al femeii, au contactat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

„Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că nepoata sa, o femeie, de 31 de ani, este ţinută împotriva voinţei sale, într-un imobil din Germania şi este ameninţată. Dacă nu remite 20.000 de euro, va fi vândută sau îi va fi suprimată viaţa.

ADVERTISEMENT

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea realizării cu operativitate a schimbului de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză”, a transmis IGPR.

Femeia a fost transportată la spital

Polițiștii din Germania au intervenit cu rapiditate, în urma informațiilor furnizate de agenții români. Astfel, au fost desfășurate trei percheziții la locuințe din diferite localități, conform polițiștilor.

ADVERTISEMENT

În cele din urma, românca a fost găsită la una dintre aceste adrese. Și cel are a sechestrat-o a fost identificat și imobilizat de autorități. Este vorba despre un cetățean turc de 36 de ani.

Femeia de 31 de ani, din România, a suferit mai multe leziuni, cel mai probabil în urma agresiunii la care a fost supusă. Ea a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar apoi a fost cazată într-un centru de protecţie împotriva violenţei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a răpit-o a fost reținut. „Agresorul a fost reţinut, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT