News

A încasat banii pe comenzile de Black Friday și a fugit cu 30.000 de euro. Curier din Baia Mare, căutat de polițiști

Un curier din Baia Mare a încasat banii pe comenzile de Black Friday și a fugit. Prejudiciul se ridică la 30.000 de euro.
21.11.2023 | 11:10
A incasat banii pe comenzile de Black Friday si a fugit cu 30000 de euro Curier din Baia Mare cautat de politisti
A încasat banii pe comenzile de Black Friday și a fugit cu 30.000 de euro. colaj Fanatik/ Foto Facebook/Hepta
ADVERTISEMENT

A încasat banii pe comenzile de Black Friday și a fugit cu 30.000 de euro. Este vorba despre un tânăr, în vârstă de 21 de ani, care lucra la o firmă de curierat din Baia Mare. Cum a reușit să comită furtul?

A încasat banii pe comenzile de Black Friday și a fugit cu 30.000 de euro

Lucian Bogdan Berinde este dat în urmărire de oamenii legii, după ce a fugit cu aproape 30.000 de euro (150.000 de lei), bani încasați de pe comenzile de Black Friday. Totul s-a întâmplat luni, 20 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Tânărul a venit la muncă, s-a urcat la volanul autoutilitarei firmei de curierat la care era angajat și a început lucrul. A livrat comenzile de Black Friday. După terminarea programului, văzându-se cu o sumă considerabilă de bani asupra sa, tânărul a luat o decizie neașteptată.

A lăsat autovehiculul în parcarea firmei, iar apoi a dispărut cu banii. Presa locală notează că angajatul companiei de curierat ar fi livrat colete, luni, 20 noiembrie, în zona municipiului Sighetu Marmaţiei.

ADVERTISEMENT

Văzând că tânărul nu se întoarce la firmă pentru a lăsa încasările, administratorul societății comerciale de curierat a sesizat polițiștii. Oamenii legii l-au căutat la domiciliul acestuia, în localitatea Viile Apei, însă nu a fost găsit.

Mama tânărului ar fi plecat cu el

De altfel, polițiștii nu au putut lua legătura nici cu mama acestuia până în această dimineață. Există suspiciunea că femeia s-ar afla cu el și că ar fi ieșit din țară. „La sediul Poliției Municipiului Baia Mare s-a prezentat un bărbat în vârstă de 36 de ani din municipiu, administrator al unei societăți comerciale.

ADVERTISEMENT

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din Viile Apei, ar fi colectat de la mai mulți colaboratori ai firmei, care desfășoară activități de curierat, sumele încasate de aceștia, de aproximativ 150.000 de lei, și nu a predat suma respectivă conform înțelegerii verbale existente între acesta și reclamant.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz de încredere, pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului și pentru recuperarea prejudiciului”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

Polițiștii îl caută pe tânărul, în vârstă de 21 de ani, dat în consemn la frontieră. Presa locală mai scrie că acesta frecventează sălile de jocuri de noroc, așa cum spun vecinii familiei tânărului. Din acest motiv, este posibl ca el să fie luat banii încasați pe comenzile de Black Friday.

ADVERTISEMENT
Tags: