Fotbal intern

A început demolarea pe Ghencea! Cum arată acum stadionul. Imagine dezolantă

30.08.2018 | 17:27

A început demolarea pe Ghencea, iar stadionul a fost călcat de buldozere. Vechea arenă a Stelei va fi reconstruită în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020.

Stadionul Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru fotbalişti, spaţii comerciale, muzeu şi restaurant. Noua arenă va fi gata peste 25 de luni, urmând să coste 301,77 milioane de lei, buget asigurat de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.

A început demolarea pe Ghencea

Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, cu meciul Steaua – OFK Belgrad, 2-2, iar ultima partidă a avut loc în martie 2015, Steaua – Viitorul 4-1.

Gigi Becali vorbea despre proiect recent şi se amuza, spunând că şi echipa sa va ajunge să evolueze din nou în Ghencea, după trei ani de zile de când FCSB a fost trimisă să joace pe Arena Naţională: „Trăim într-o țară în care statul e împotriva poporului. De ce vă duceți la UEFA să mă excludeți pe mine din Europa? FCSB e echipa României, aduce bani, aduce puncte, de ce vreți să o scoateți din Europa? E împotriva poporului. Peste 3-4 ani o să le fac plângere penală și o să întreb de ce n-au scos niciun ban cu sigla.

Ei spun că au marca și că marca făcea 3,7 milioane de euro pe an. Înseamnă că au făcut abuz în serviciu. Prin absurd, să zicem că ei câștigă procesul cu mine pentru prejudiciu. Dar nu-l câștigă, n-au cum. O să le fac plângere. O să vezi cum se întâmplă…Nu vedeți că ei au făcut noul stadion după stema mea? L-au făcut o stea în 8 colțuri. Pentru mine l-au făcut! Am mari trăiri când văd stadionul ăla vechi că se dărâmă, mai ales când văd că toți iau acasă iarbă pusă de mine, scaune puse de mine. O să câștigăm noi acum palmaresul și istoria. Noi tot ce am făcut, am făcut cu numele Steaua! O să avem și numele înapoi”, a spus patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, la PRO X.

Citeşte şi:

A început demolarea pe Ghencea. Aşa arată stadionul acum, la două zile de când au intrat buldozerele
A început demolarea pe Ghencea. Aşa arată stadionul acum, la două zile distanţă de când buldozerele au intrat pe arenă

Fanii Stelei din Peluza Sud şi-au propus ca în ziua meciului celor de la CSA să meargă pe arenă şi să îşi facă o ultimă fotografie în spaţiul în care au stat şi au încurajat echipa de-a lungul anilor: “Pentru zecile de meciuri memorabile, pentru cele peste patru decenii în care ne-a fost ACASĂ, pentru că aici ne-am format și aici am crescut împreună, sâmbătă, la ora 13:30, sunteți așteptați cu toate steagurile de fluturat, să facem o ultimă poză în peluza din Ghencea! După, în jurul orei 15, vom pleca în prima noastră deplasare din acest sezon“, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.