Sport

A încetat din viață o legendă a lui Dinamo! A fost singurul care l-a ținut pe bancă pe Cornel Dinu

Un fost jucător din marea echipă a lui Dinamo a decedat. Cornel Dinu a intrat pe teren în locul Doru Popescu, la singurul său meci ca rezervă.
15.09.2023 | 13:38
A incetat din viata o legenda a lui Dinamo A fost singurul care la tinut pe banca pe Cornel Dinu
Doru Popescu avea 2 titluri de campion cu Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă unul dintre foștii mari jucători ai lui Dinamo au încetat din viață. Este vorba despre Doru Popescu, fost mijlocaș al „câinilor”, în perioada 1969-1973. Avea 74 de ani, iar vestea a fost anunțată chiar de club.

A încetat din viață Doru Popescu, fostul atacant al lui Dinamo

Veste tristă pentru suporterii lui Dinamo chiar în ziua meciului cu FC U Craiova 1948. Doru Popescu a rămas în memoria fanilor, chiar dacă nu a fost unul dintre jucătorii de bază ai lui Dinamo, într-o perioadă în care „câinii” aveau o echipă extraordinară.

ADVERTISEMENT

„S-a stins din viață Doru Popescu. Sincere condoleanțe! A plecat dintre noi fostul atacant Doru Popescu, 74 de ani, 22 de goluri înscrise în 88 de meciuri de Liga 1 pentru Dinamo, între 1969 și 1973.

Născut pe 29 martie 1949 la Baia de Aramă, în Mehedinți, Doru Popescu a câștigat la începutul anilor ’70 două titluri de campion cu Dinamo, în 1971 și 1973”, a anunțat Ionel Culina, ofițerul de presă al lui Dinamo, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Doru Popescu și partida la care a intrat în istorie: „A intrat în repriza a doua și a făcut meciul vieții”

Doru Popescu a făcut meciul vieții în tricoul lui Dinamo într-o partidă extrem de importantă din cupele europene: „Un meci memorabil făcut de Doru Popescu în tricoul alb-roșu a fost în 1970, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, împotriva echipei Spartak Trnava, campioana Cehoslovaciei la acea vreme.

Un 0-0 în Ștefan cel Mare a fost urmat de un 2-2 la Trnava, ambele goluri ale ‘câinilor’ fiind marcate de Doru Popescu, iar Dinamo se califica în turul următor pentru un duel cu Feyenoord.

ADVERTISEMENT

Dinamo la Trnava: M. Andrei – Cheran, I. Nunweiller III, Al. Sătmăreanu II (eliminat în minutul 56), Deleanu – Cornel Dinu, R. Nunweiller VI – Lucescu, Sălceanu (58 Doru Popescu), Dumitrache, Fl. Dumitrescu. Antrenori: Traian Ionescu și Dumitru Nicolae Nicușor.

‘Un oltean înalt și spătos din Severin, poreclit , mai mult rezervă la Dinamo, a intrat la Trnava în repriza a doua și a făcut meciul vieții”, a scris ‘Sportul’, a doua zi după calificarea roș-albilor. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!’”.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu, singurul meci la Dinamo la care a fost rezervă. Ce legătură are cu Doru Popescu

Cornel Dinu e fără doar și poate una dintre cele mai importante figuri din istoria lui Dinamo, cu 454 de meciuri în toate competițiile. Dintre acestea, doar unul a fost din postura de rezervă, fiind accidentat la ultimul meci al echipei naționale.

Pe 13 decembrie 1970, marele Cornel Dinu rămânea pe banca de rezerve, în timp ce Doru Popescu era titular într-un meci cu Steagu Brașov. Dinu avea îl schimbe pe Doru Popescu în ultimele minute. A fost singur meci la Dinamo în care nu a început ca titular!

De-a lungul carierei, a mai jucat la CSM Reșița (1973-1974), FC Argeș (1974-1976) și Rapid București (1976-1977). A avut două meciuri și la naționala României Under-23.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,63 este cota pentru ”ambele înscriu” la meciul Dinamo – FCU Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: