News

A intrat în clădirea FBI și a mărturisit tot ce a făcut în urmă cu 40 de ani. Polițiștii l-au arestat pe loc

O crimă brutală, comisă cu sânge rece, soluționată după patru decenii. Poliția avea ADN-ul ucigașului, dar l-a prins doar după ce s-a predat
14.09.2023 | 18:57
A intrat in cladirea FBI si a marturisit tot ce a facut in urma cu 40 de ani Politistii lau arestat pe loc
John Irmer a ucis-o pe Susan Marcia Rose în 1979 Sursa foto: WHDH, Suffolk County District Attorney's Office / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost arestat după ce a intrat într-un birou FBI și a mărturisit că a violat și ucis o femeie în urmă cu peste patru decenii. John Irmer, în vârstă de 68 de ani, din Oregon, a mers la biroul FBI din Portland în luna august și le-a spus agenților că a violat și ucis o femeie cu părul roșcat în Boston, în jurul Halloween-ului din 1979, au declarat procurorii.

Crimă brutală, rezolvată după 40 de ani

Irmer a spus că a întâlnit-o pe femeie la un patinoar și a mers cu ea până la un apartament care era în renovare la acea vreme. Ucigașul ar fi luat un ciocan și a lovit-o pe femeie, omorând-o. Apoi a continuat să o violeze.

ADVERTISEMENT

Se crede că femeia ar fi Susan Marcia Rose, în vârstă de 24 de ani, care a fost ucisă pe 30 octombrie 1979 în cartierul Back Bay din Boston, a declarat luni procuratura din Suffolk County.

Cauza morții ei a fost consemnată ca fiind leziuni contondente la nivelul capului, fracturi craniene și lacerații ale creierului. “Au fost găsiți stropi de sânge și materie cerebrală la jumătatea scărilor de la primul etaj la etajul al doilea…”, se arată într-un raport al poliției de la acea vreme, citat de The Independent. “Rose a fost apoi târâtă pe scări până la etajul al doilea, unde a fost găsit corpul ei parțial dezbrăcat.”

ADVERTISEMENT

Irmer susține că, după uciderea lui Rose, a părăsit orașul Boston și s-a mutat la New York. Un alt bărbat a fost arestat și a fost judecat pentru crimă, dar a fost achitat în 1981, au declarat procurorii.

O mostră de ADN a fost prelevată de la John Irmer pentru a confirma potrivirea cu probele de ADN prelevate de la locul crimei în 1979.

ADVERTISEMENT

“Aceasta a fost o crimă brutală, cu sânge rece, agravată de faptul că o persoană a fost acuzată și judecată – și, din fericire, găsită nevinovată – în timp ce adevăratul criminal a rămas tăcut până acum”, a declarat procurorul districtual din comitatul Suffolk, Kevin Hayden, într-un comunicat.

Bărbatul făcuse 30 de ani de închisoare pentru o altă crimă

Irmer are și alte condamnări pentru fapte brutale comise în trecut, după ce a executat 30 de ani de închisoare pentru omucidere. El a fost liber timp de 10 ani înainte de a decide să se predea FBI.

ADVERTISEMENT

“Irmer a declarat că, atunci când a fost eliberat din închisoare în 2012, a fost surprins că poliția din Boston nu îl aștepta, deoarece știa că ADN-ul său a fost prelevat și trimis la CODIS [sistemul național de ADN pentru cazurile nerezolvate] în timp ce se afla în închisoare”, se arată în raportul poliției.

Rose s-a mutat în Boston din Johnstown, Pennsylvania, și locuia pe o stradă din apropiere în momentul în care a fost ucisă. “La aproape 44 de ani după ce au pierdut-o la o vârstă atât de fragedă, familia și prietenii lui Susan Marcia Rose vor avea în sfârșit niște răspunsuri”, a declarat procurorul Hayden.

Irmer este reținut fără drept de cauțiune sub acuzația de crimă cu premeditare și viol. El urmează să se ajungă în fața instanței pe 17 octombrie.

ADVERTISEMENT
Tags:
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
Tragedie în muzica populară! Maria Cârneci a făcut anunţul crunt: A plecat în...
Tragedie în muzica populară! Maria Cârneci a făcut anunţul crunt: A plecat în lumea fără dor
Rețetă specială de fasole cu ciolan. Numai bună de făcut de 1 Decembrie
Rețetă specială de fasole cu ciolan. Numai bună de făcut de 1 Decembrie
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!