News

Româncă umilită şi ucisă de iubitul italian. Bărbatul a încercat să-şi ascundă urmele, dar a fost arestat la şapte luni după crimă

Alina Cozac a petrecut ultimii 16 ani îndurând umilinţele la care a fost supusă de iubitul său italian, iar când a vrut să-l părăsească acesta a ucis-o.
10.09.2023 | 17:37
Romanca umilita si ucisa de iubitul italian Barbatul a incercat sasi ascunda urmele dar a fost arestat la sapte luni dupa crima
Alina Cozac a fost ucisă de iubitul ei italian Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Moartea unei românce în Italia a devenit subiectul unei anchete pentru crimă pe care poliţia din peninsulă a deschis-o la mai bine de şapte luni de la decesul femeii.

Alina a fost ucisă pe 23 ianuarie 2023

Alina Cozac avea 40 de ani şi a murit subit la sfarsitul lunii ianuarie, în locuinţa sa din Spoltore, provincia Pescara, din cauza unei presupuse boli. Rudele sale nu s-au împăcat niviodată cu ideea că ea ar fi decedat din cauze naturale şi se pare că au avut dreptate.

ADVERTISEMENT

Pe 6 septembrie, partenerul de viaţă al Alinei, un bărbat italian în vârstă de 47 de ani a fost arestat de carabinieri, fiind suspectat că a sugrumat-o pe Alina Cozac.

Moartea româncei i-a trezit suspiciuni medicului legist după ce autopsia a relevat că anumite semne de pe gâtul Alinei ar fi putut fi produse prin strangulare. Fapta s-ar fi petrecut în timp ce ea dormea și a fost sugrumată cu genunchiul sau cu brațul.

ADVERTISEMENT

Rudele şi prietenii povestesc că Alina era foarte nefericită în relaţie şi, printre altele, ea le spusese că vrea să-l părăsească pe  bărbat. Octavia, sora Alinei, spune că Alina a sunat-o chiar în după-amiaza în care a fost ucisă, pe 23 ianuarie și era mai hotărâtă ca oricând să se despartă de barbatul cu care-şi petrecuse ultimii 16 ani.

“Alina era veselă, plină de viață și mereu pozitivă. L-a cunoscut la o petrecere, dar a tratat-o foarte rău de la început. Îi spunea ‘nu valorezi nimic’, ‘nu ești bună de nimic’. Dar ea nu avea forța să reacționeze.

ADVERTISEMENT

Era dominată de acel bărbat care practic nu făcea nimic. El trăia din ajutorul social, în timp ce sora mea muncea din greu, făcând curățenie sau lucrând în restaurante”, a spus sora Alinei Cozac.

Miercuri bărbatul a fost reţinut, urmând să fie acuzat de omor. “Familia Alinei a primit cu satisfacție știrea arestării lui Mirko De Martinis. Rudele, care nu au crezut niciodată în versiunea bărbatului, așteptau cu interes rezultatul anchetei care a fost coordonată de procurorul din Pescara, Di Stefano.

ADVERTISEMENT

Depunerea expertizei în luna iulie a accelerat evident situația. Și acum, după opt luni, putem spune că povestea începe să se clarifice și că Alina a fost asasinată”, a declarat avocatul Valter Biscotti, citat de presa italiană.

ADVERTISEMENT