Life

A investit o sumă mică de bani, iar acum are o afacere prosperă. Un singur kilogram se vinde cu 10 lei în piețele din România

A pornit businessul cu puține finanțe și a ajuns să se bucure rapid de succes. Un singur kilogram are un cost de 10 lei la tarabe.
04.04.2024 | 16:45
A investit o suma mica de bani iar acum are o afacere prospera Un singur kilogram se vinde cu 10 lei in pietele din Romania
A pornit businessul cu puține finanțe și a ajuns să se bucure rapid de succes. Un singur kilogram are un cost de 10 lei la tarabe. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

A investit o sumă mică de bani, iar acum are o afacere prosperă. Un singur kilogram se vinde cu 10 lei în piețele din România, triplu față de alte produse asemănătoare. Românul a dat lovitura anul acesta, deși nu a fost deloc ușoară munca sa.

A pornit businessul cu puține finanțe și a ajuns să se bucure rapid de succes. Un singur kilogram are un cost de 10 lei la tarabe

A pornit businessul cu puține finanțe și a ajuns să se bucure rapid de succes. Un singur kilogram are un cost de 10 lei la tarabele din țara noastră. Un fermier din comuna Călărași, județul Dolj, vede de câteva zile roadele eforturilor sale.

ADVERTISEMENT

Spune că a plecat la drum cu o investiție de 10.000 de euro, bani pe care i-a dat pe solar și pe plante. Maxim Tomiţa are două solarii cu o suprafaţă de 1.800 de metri pătrați, mizând anul acesta pe cartofii care deja au fost scoși din pământ.

De 2-3 săptămâni a ajuns în piață cu recolta sa care se vinde cu preț triplu față de cartofii vechi. Fermierul doljean crede că recolta de legume va fi una bogată și are convingerea că va ajunge la peste o tonă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea cumpărătorii cred că în piață cartofii noi sunt foarte scumpi, în comparație cu cei vechi care pleacă de la 3 lei și pot ajunge până la 4 lei pe kilogram. Cei noi pot fi achiziționați de români cu suma de 10 lei.

„Sunt foarte scumpi, ţinând cont că sunt de la noi din ţară”, a declarat un cumpărător, conform observatornews.ro. „Nu cumpăr. Am pensia mică. E scump. E scump tot”, spune altcineva.

ADVERTISEMENT

„Atunci când îi cumperi, nu te gândeşti la preţ. Ai făcut pofta, un kilogram, un kilogram jumătate”, susține un alt român care a ajuns în piețele din România perioada aceasta, mai arată sursa menționată mai sus.

De ce cartofii noi au un preț atât de mare

Cumpărătorii sunt uimiți de prețul mare al cartofilor noi, însă producătorii vin cu explicații în acest sens. Aceștia susțin că diferența de costuri dintre marfa românească și cea din străinătate este din cauza climei.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți fermieri au făcut pentru recolta de anul acesta o cheltuială în plus. Spre exemplu, agricultorul din județul Dolj a fost nevoit să bage căldură în solar când temperaturile au scăzut la -9 grade Celsius.

Așadar, a apelat la tunuri de căldură, generatoare cu aeroterme și apă fiartă cu aragaz dedesubt. A făcut tot ce a putut pentru a salva producția de cartofi. Până la finalul lunii aprilie românii vor putea să cumpere și cartofi noi care au fost plantaţi sub cerul liber.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun...
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun că fenomenul nu apare mereu pe radar
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Păsările care au îngrozit o localitate. Scene desprinse din filmele horror
Păsările care au îngrozit o localitate. Scene desprinse din filmele horror
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”