Life

Cum poți obține mai multe kilograme de cartofi dintr-o singură rădăcină plantată. Secretul unui grădinar cu experiență

Metoda care îți aduce mai multe kilograme de cartofi dintr-un singur răsad. Care este pontul inedit al unui fermier bun.
03.04.2024 | 19:06
Cum poti obtine mai multe kilograme de cartofi dintro singura radacina plantata Secretul unui gradinar cu experienta
Metoda care îți aduce mai multe kilograme de cartofi dintr-un singur răsad. Care este pontul inedit al unui fermier bun. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum poți obține mai multe kilograme de cartofi dintr-o singură rădăcină plantată. Secretul unui grădinar cu experiență a fost dezvăluit. Descoperă tot ce trebuie să știi pentru a avea o recoltă bogată anul acesta!

Metoda care îți aduce mai multe kilograme de cartofi dintr-un singur răsad. Care este pontul inedit al unui fermier bun

Metoda care îți aduce mai multe kilograme de cartofi dintr-un singur răsad. Care este pontul inedit al unui fermier bun. Acesta susține că pot ieși până la 10 kilograme de legume din fiecare rădăcină plantată în pământ.

ADVERTISEMENT

În primul rând, oamenii care au grădină trebuie să ia în calcul soiul pe care îl folosesc. Este foarte important să se achiziționeze un răsad mai scump, dar care va da o recoltă bună începând chiar cu luna iunie.

În al doilea rând, cultivatorii trebuie să țină cont de solul în care vor să planteze legumele preferate. Cartofii au nevoie de un pământ fertil cu mult soare. Aceștia nu se dezvoltă deloc bine în zonele cu umbră.

ADVERTISEMENT

În general, cartofii se plantează primăvara, atunci când temperatura solului pe o adâncime de 10-12 cm este de 7-8 grade Celsius. Așadar, este indicat să se înceapă plantarea spre sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie.

Ponturi pentru plantarea cartofilor

Un pont care trebuie luat în calcul atunci când este vorba de plantarea cartofilor este felul în care a fost întreținut pământul. Solul trebuie să fie fertilizat, ideal cu diverse îngrășăminte organice (gunoi de grajd) sau îngrășământ chimic.

ADVERTISEMENT

După ce planta răsare se trece la săparea, care se face între rânduri. Asta înseamnă că trebuie îndepărtate toate buruienile. Prima lucrare de genul acesta este necesară, în general, la 10-14 zile după plantat.

În momentul în care au apărut florile grădinarii spun că nu se mai sapă deloc cartofii. În timpul înfloririi, dar și după legarea tuberculilor este foarte important udatul. Cartofii se stropesc destul de des, mai ales dacă lipsesc precipitațiile.

ADVERTISEMENT

Scăderea producţiei are loc din cauza faptului că se folosește o mare cantitate de apă sau nu sunt îndepărtate buruienile dintre răsaduri. Din păcate, aceste elemente duc la dezechilibre în nutriția plantelor.

ADVERTISEMENT