News

A murit actorul Bogdan Caragea: „Dumnezeu să îi călăuzească pașii în lumină”. Video

Actorul Bogdan Caragea s-a stins din viață. Acesta avea probleme de sănătate.
21.05.2021 | 21:45
A murit actorul Bogdan Caragea Dumnezeu sa ii calauzeasca pasii in lumina Video
A murit actorul Bogdan Caragea. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor. Este vorba despre Bogdan Caragea, care și-a dedicat aproape întreaga viața teatrului și artelor.

Bogdan Caragea s-a născut în satul Brădiceni, comuna Peștișani, județul Gorj și a fost atras de mic de lumea artelor, dar mai ales de teatru. Chiar și înainte de a-și da ultima suflare, el încă activa la Teatrul de Stat Constanța, după cum se arată pe siteul instituției.

ADVERTISEMENT

A murit actorul Bogdan Caragea

Anunțul morții a fost făcut chiar de această organizație, care a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook, în care îl elogiază pe marele actor.

„Cu mare tristețe, anunțăm că astăzi s-a stins din viață colegul nostru, actorul Bogdan Caragea. Bogdan a absolvit în 1987 Institutul de Teatru din Târgu-Mureș.A fost actor la Theatrum Mundi din București în perioada 1990 – 1993.

ADVERTISEMENT

A fost, din 2007, director de producție la Teatrul de Stat Constanța. În același timp, a fost prezent pe scenă, in mai multe roluri memorabile”, a transmis Teatrul de Stat Constanța.

Care a fost ultimul rol al actorului

Ultimul său rol a fost în „Testosteron”, iar în anii recenți a lucrat atât pe scenă, cât și în spatele ei, atât din poziția de actor, cât și din cea de regizor.

ADVERTISEMENT

„Cel mai recent rol al său, o creaţie foarte apreciată de public a fost în “Testosteron”, de Andrzej Saramonowicz, regia Traian Şoimu. În ultimii ani, a mai putut fi văzut pe scenă în rolul contelui Almaviva din “Nunta lui Figaro”.

La Teatrul de Stat Constanţa a regizat spectacolele “Escrocii” şi “Omul, bestia şi virtutea”, în care a şi jucat. Dumnezeu să îi călăuzească pașii în lumină!”, mai arată anunțul instituției.

ADVERTISEMENT

Bogdan Caragea avea probleme de sănătate

Bogdan Caragea a fost internat acum aproximativ un an în Spitalul Elias din Capitală, el având grave probleme de sănătate. Soția lui, Luiza Sarivan, făcea atunci un apel la toți cunoscuții și prietenii actorului, pentru a dona sânge.

„Soțul meu și prietenul vostru, Bogdan Caragea, are nevoie de ajutor. Cei care aveți grupa de sânge B3 RH negativ, vă rugăm să faceți o donare la Institutul de Hematologie de pe strada Dr. Felix.

Este important să precizați numele lui Bogdan, internat acum la Spitalul Elias”, a mai scris Luiza Sarivan.

ADVERTISEMENT