Sport

A murit Andreas Brehme, legenda Germaniei! A adus titlul mondial nemților în 1990 după o finală cu Argentina lui Maradona

Andreas Brehme a devenit legenda Germaniei în urma titlului mondial pe care l-a adus nemților în duelul cu Argentina din 1990. Fundașul a murit astăzi la 63 de ani.
20.02.2024 | 12:15
A murit Andreas Brehme legenda Germaniei A adus titlul mondial nemtilor in 1990 dupa o finala cu Argentina lui Maradona
Legenda Germaniei, Andreas Brehme, s-a stins din viață la 63 de ani! Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urma unor probleme cardiace, fostul fundaș stânga al nemților s-a stins din viață la 63 de ani marți dimineața. Vestea a șocat pe toată lumea. Andreas Brehme a devenit legenda Germaniei într-unul dintre cele mai importante meciuri ale nemților din istorie.

A murit Andreas Brehme, legenda Germaniei!

Bild a anunțat în această dimineață că legenda Germaniei, Andreas Brehme, a decedat. Fostul jucător al lui Bayern Munchen avea 63 de ani, iar complicațiile cardiace l-au răpus, lucru care a dus la decesul unuia dintre cei mai importanți fotbaliști din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de către Kicker, dar și de fostul club al lui Andreas Brehme. Bavarezii au scris pe rețelele de socializare un mesaj emoționant după vestea tragică care a cutremurat fotbalul din toată lumea.

“FC Bayern este profund șocată de moartea subită a lui Andreas Brehme. Pentru campionul german ne unim în doliu alături de rudele și prietenii săi.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna îl vom păstra pe Andreas Brehme în inimile noastre – ca un campion mondial și cu atât mai mult ca persoană cu totul specială. El va face întotdeauna parte din familia FC Bayern. Odihnește-te în pace, dragă Andi!”, a fost mesajul celor de la Bayern Munchen.

A adus titlul mondial nemților în 1990

În cariera sa, Andreas Brehme a evoluat pentru HSV Barmbek-Uhlenhorst, FC Saarbrucken, FC Kaiserslautern, Bayern Munchen, Inter Milano și Real Zaragoza. În 1998 a pus punct carierei sale fotbalistice după un ultim meci jucat în tricoul celor de la FC Kaiserslautern, formație cu care a câștigat titlul în Bundesliga în acel an, dar și titlul în liga secundă în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Legenda Germaniei a lăsat în urma sa o carieră incredibilă în care a câștigat multe trofee și în care a reușit performanțe incredibile. Două titluri de campion în Bundesliga, un titlu în Serie A, o Cupă UEFA, o Cupă și două Supercupe în Germania, o altă Cupă în Italia și un titlu cu de campion în liga secundă cu FC Kaiserslautern. 699 de partide a jucat Brehme în cariera sa pentru cluburi și națională. Fostul fundaș a punctat 86 de goluri și 39 de assist-uri.

Cel mai important moment rămâne “răzbunarea” cu Argentina din finala Campionatului Mondial din 1990. Andreas Brehme a adus Cupa Mondială Germaniei după ce a marcat unicul gol al finalei din penalty, în minutul 85.

ADVERTISEMENT

Un meci legendar împotriva naționalei lui Diego Armando Maradona. Echipă care câștigase trofeul în fața nemților în 1986, scor 3-2, în celebra finală de pe Stadionul Azteca.

După performanța reușită pe Stadionul Olimpico din Roma, Italia, Andreas Brehme s-a clasat pe locul 3 în cursa pentru Balonul de Aur. Trofeul a fost câștigat atunci de colegul său de la naționala Germaniei, Lothar Matthaus.

ADVERTISEMENT