Sport

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani! Kaiserul a fost înmormântat în cimitirul familiei

Fostul mare jucător şi antrenor german Franz Beckenbauer a decedat la vârsta de 78 de ani. În ultima perioadă, legendarul fotbalist s-a luptat cu o boală necruţătoare.
12.01.2024 | 16:44
Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani Kaiserul a fost inmormantat in cimitirul familiei
Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani! Legendarul fotbalist german s-a luptat cu boala
ADVERTISEMENT
12-01-2024
14:46

Franz Beckenbauer a fost înmormântat în cimitirul familiei

Legenda fotbalului german, Franz beckenbauer, a fost înmormântată astăzi în cimitirul familiei. De altfel, rudele nu au dorit ca acesta să aibă o înmormântare cu fast, astfel că a fost condus pe ultimul drum într-un cadru restrâns, departe de ochii curioșilor.

Potrivit Bild, ”mormântul a fost săpat chiar în această dimineață, când au început să sosească și coroanele. Iar la 11:48, cortegiul funerar a pornit din sala de înmormântări spre locul de veci. Sicriul Kaiserului era împodobit cu trandafiri de toate culorile. Gri și trist în ultimele zile, cerul deasupra Munchenului s-a înseninat și soarele a strălucit.

De parcă celelalte legende ale fotbalului, printre care Pelé (81), Uwe Seeler (85) și Diego Maradona (60) îl așteptau deja pe prietenul lor Franz”. Franz Beckenbauer a fost înmormântat alături de părinții săi Antonie și Franz, dar și de fiul său Stephan.

09-01-2024
18:34

Beckenbauer va fi comemorat pe Allianz Arena

Bayern Munchen a anunțat că va organiza o slujbă de pomenire a fostei legende a clubului, Franz Beckenbauer, decedat la vârsta de 78 de ani.

Conform site-ul oficial al campioanei Germaniei, comemorarea va avea loc vineri, 19 ianuarie, de la ora 16:00, pe Allianz Arena. Gruparea bavareză invită foștii colegi ai lui Beckenbauer și prietenii din sport, cultură sau politică, precum și toți fanii fotbalului să vină să-și ia rămas bun de la ”Kaiser”.

Evenimentul de pe Allianz Arena este menit să creeze o oportunitate de a-l onora pe Franz Beckenbauer în mediul în care a ajuns la inimile oamenilor într-un mod unic: pe terenul de fotbal. Bayern Munchen va anunța mai multe detalii despre eveniment în zilele următoare.

Fotbalul mondial este în doliu. Fostul mare jucător şi antrenor german, Franz Beckenbauer, a decedat la vârsta de 78 de ani. Este unul dintre cei mai importanţi jucători pe care i-a avut Germania, supranumit “Kaiser Franz”.

Franz Beckenbauer a murit la 78 de ani!

Franz Beckenbauer a reuşit să câştige Cupa Mondială, atât ca jucător, în 1974, cât şi ca antrenor, în 1990. Ca jucător al naţionalei Germaniei, Kaiser Franz are şi un titlu european, la turneul final din 1972.

ADVERTISEMENT

A scris istorie la Bayern Munchen, club la care a evoluat între 1964 şi 1977. Ultima echipă este tot Bayern Munchen, în 1996, an în care a câştigat Cupa UEFA alături de bavarezi.

Anunuţul familiei: “S-a stins liniştit, în somn, duminică”

Anunţul decesului a fost făcut de familia lui Franz Beckenbauer, care a dezvăluit că fostul mare fotbalist a fost înconjurat de familie şi s-a stins duminică:

ADVERTISEMENT

„Cu profundă tristețe anunțăm că soțul meu și tatăl nostru, Franz Beckenbauer, s-a stins liniştit, în somn, ieri, duminică, înconjurat de familia sa. Vă rugăm să respectaţi intimitatea familiei şi să nu insistaţi cu alte întrebări.”

Fratele lui Kaiser Franz: “Dacă aş spune că este bine, aş minţi”

Starea de sănătate a lui Franz Beckenbauer s-a deteriorat mult în ultimele săptămâni. În cadrul unui documentar despre viaţa marelui fotbalist, fratele său, Walter Beckenbauer, a dezvăluit că nu se simte deloc bine:

ADVERTISEMENT

“Dacă aş spune că este bine, aş minţi, iar mie nu-mi place să mint. Nu se simte bine”, a dezvăluit fratele fostului mare fotbalist german. La doar o săptămână de la acest anunţ, Kaiser Franz s-a stins.

Lotthar Mathaus a tras un semnal de alarmă anul trecut

În vara anului trecut, Lotthar Mathaus, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Franz Beckenbauer, care s-a deteriorat semnificativ în ultimul an:

ADVERTISEMENT

“Îi dorim tot binele din lume, să îşi recapete energia de altădată. Bineînţeles, sperăm să se facă bine. Franz a spus întotdeauna că sănătatea este cel mai important lucru în viaţă. El nu o are în acest moment”. 

  • 78 de ani a avut Franz Beckenbauer
  • 2 titluri mondiale a câştigat Kaiser Franz: câte unul ca jucător şi antrenor
ADVERTISEMENT