News

A murit bărbatul rânit grav în accidentul de pe autostrada A1 de la Veștem. Aici, un microbuz s-a lovit de un TIR

Bărbatul rănit grav în accidentul produs pe Autostrada A1 de la Veștem a murit în spital. Victima fusese rănită după ciocnirea unui microbuz cu un TIR.
19.04.2024 | 18:16
A murit barbatul ranit grav in accidentul de pe autostrada A1 de la Vestem Aici un microbuz sa lovit de un TIR
A murit bărbatul rânit grav în accidentul de pe autostrada A1 de la Veștem. Aici, un microbuz s-a lovit de un TIR. Foto: Ora de Sibiu
ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, un carambol cu patru mașini pe A1 a necesitat intervenția unui elicopter SMURD, iar traficul a fost complet blocat zeci de minute, lângă Sibiu. Un pasager al unui microbuz era rănit grav în acel moment, după ce șoferul a pierdut controlul și s-a izbit frontal de un TIR.

A murit bărbatul rânit grav în accidentul de pe autostrada A1 de la Veștem

Alte două mașini loveau parapetul de pe autostradă, însă nu au existat victime. Conform polițiștilor din Sibiu, accidentul a fost produs de un bărbat în vârstă de 56 de ani din București care nu a păstrat distanța regulamentară și a intrat în coliziune cu un TIR care circula regulamentar în fața sa.

ADVERTISEMENT

”Din cercetările preliminarii efectuate a rezultat că şoferul microbuzului nu ar fi păstrat o distanţă de siguranţă, intrând în coliziune cu semiremorca ansamblului TIR condus în faţa sa. Impactul a dus la vătămarea corporală gravă a pasagerului din microbuz, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Ilfov”, a transmis IPJ Sibiu.

Din păcate, victima rănită grav a murit în cele din urmă la spital, în ciuda eforturilor depuse de medici, conform Oradesibiu.ro. Din păcate rănile bărbatului au fost mult prea grave, astfel că nimeni nu a putut să-l salveze, astfel că familia se pregătește de înmormântare.

ADVERTISEMENT

”În ciuda tuturor eforturilor medicilor Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pacientul de 50 de ani, survenit în urma accidentului de ieri, de pe A1, a decedat în cursul acestei zile, din cauza rănilor grave suferite”, a declarat Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sibiu.

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de siguranța rutieră

Polițiștii au constatat că accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării distanței de siguranță. ”Un bărbat în vârstă de 50 de ani a rămas încarcerat. Acesta a fost descarcerat și preluat de echipajul SMURD cu medic pentru a fi stabilizat și intubat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a suferit multiple traumatisme severe, acesta este transportat la UPU Sibiu cu echipajul SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. Celelalte două persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, anunța, de asemenea, Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Din păcate, astfel de accidente sunt tot mai dese în România, țara unde 4 persoane mor la fiecare 24 de ore pe drumuri. De vină ar fi lipsa infrastructurii dar și indisciplina șoferilor români. Țara noastră ocupă, așadar, ultimul loc în Uniunea Europeană când vine vorba despre siguranța rutieră.

ADVERTISEMENT

Statistic, doar în ultimul an în România au murit peste 1.500 de persoane  și 3.500 au fost rănite grav în peste 4.600 de accidente grave de circulație. Polițiștii fac apel la șoferi și îi roagă să nu se mai urce băuți sau drogați la volan.

ADVERTISEMENT