News

Carambol cu patru maşini şi victime multiple, pe A1. A intervenit elicopterul SMURD, traficul a fost complet blocat

Coliziune gravă pe autostradă, în Sibiu. Un pasager a fost grav rănit după impactul dintre un TIR și un vehicul mic de transport marfă
18.04.2024 | 15:37
Carambol cu patru masini si victime multiple pe A1 A intervenit elicopterul SMURD traficul a fost complet blocat
Accident grav cu patru mașini și mai multe victime pe A1. Traficul a fost blocat complet. Sursa foto: Colaj foto / Turnul Sfatului
ADVERTISEMENT

Un vehicul de transport mărfuri și un camion mare s-au ciocnit joi pe autostrada A1, în apropiere de Veștem, județul Sibiu. Un pasager din microbuz a suferit răni grave și a fost scos de pompierii specializați, fiind transportat de urgență la spital.

Trafic blocat complet după un accident grav cu patru mașini

În apropierea acestora, două mașini au lovit parapetul, însă nu s-au înregistrat victime. Circulația este complet blocată pe direcția Sibiu-Boița.

ADVERTISEMENT

Conform poliției din Sibiu, accidentul a avut loc între un vehicul mic de transport mărfuri, condus de un bărbat de 56 de ani din București, și un camion, condus de un bărbat de 50 de ani din județul Gorj.

„Din cercetările preliminarii efectuate a rezultat că şoferul microbuzului nu ar fi păstrat o distanţă de siguranţă, intrând în coliziune cu semiremorca ansamblului TIR condus în faţa sa. Impactul a dus la vătămarea corporală gravă a pasagerului din microbuz, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Ilfov”, a transmis IPJ Sibiu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, două mașini s-au lovit de parapet în apropiere, dar fără victime, a mai spus sursa citată. Bărbatul rănit a fost încarcerat și apoi transportat la spital cu un echipaj medical SMURD pentru a primi îngrijiri de urgență. Celelalte două persoane implicate nu au avut nevoie de asistență medicală.

Intervenție amplă a salvatorilor

Evenimentul s-a întâmplat mai exact în dreptul punctului kilometric 230, în proximitatea localității Veștem, pe direcția de deplasare Sibiu-Boița, fiind afectate patru vehicule.

ADVERTISEMENT

Serviciul de pompieri din Sibiu a trimis la locul accidentului trei echipaje ale SMURD, inclusiv unul dotat cu personal medical, un autovehicul specializat în extragerea victimelor din mașini, un vehicul pentru transportarea persoanelor și intervenția la accidente cu multiple victime și unul pentru stins incendii.

„Din primele informaţii există o victimă încarcerată şi alte două victime care au nevoie de asistenţă medicală”, a transmis inițial ISU Sibiu.

ADVERTISEMENT

La fața locului a fost solicitată și intervenția elicopterului SMURD. Circulația rutieră a fost complet oprită, fiind redirecționată pe Drumul Național 1, la kilometrul 238, în zona Mohu. Conform Centrului Infotrafic, reluarea circulației pe Autostrada 1 trebuia să înceapă după ora 14.00.

ADVERTISEMENT