News

A murit cel mai greu copil din lume. Avea doar 21 de ani

02.01.2021 | 14:36
A murit cel mai greu copil din lume Avea doar 21 de ani
A murit cel mai greu copil din lume. Avea doar 21 de ani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie în Rusia. Sportivul care a intrat în Cartea Recordurilor în 2003 cu titulatura de ”Cel mai greu copil din lume”, a murit pe 29 decembrie 2020.

Dzhambulat Khatokhov, cunoscut sub numele de Dzhambik sau Jambik, a avut o viață diferită de cea a copiilor normali din cauza greutății sale corporale.

ADVERTISEMENT

La 2 ani, acesta cântărea deja 34 de kilograme, iar la 13 ani greutatea sportivului rus ajunsese la 180 de kilograme.

Sportivul cunoscut drept cel mai greu copil din lume a murit la vârsta de 21 de ani

Dzhambulat Khatokhov era o personalitate faimoasă în întreaga lume încă din 2003, atunci când a intrat în Guinness World Records, la o vreme când avea patru ani, fiind considerat ”Cel mai greu copil din lume”.

ADVERTISEMENT

La 7 ani, când avea 101,5 kilograme, i-a fost dedicat un reportaj TV, intitulat World Bigest Boy (Cel mai mare copil din lume). Despre acesta, mama sa spunea: ”Copilul meu nu este bolnav, este unic. Dacă alţii gândesc altfel, asta depinde de ei”, cea care nu avea nicio problemă cu greutatea fiului său.

Dzhambulat a avut o copilărie destul de complicată. Încă de mic, acestea avea nevoie de întăritoare la cărucioare, din cauza greutății sale. Patru din primele cinci cărucioare pe care le-a avut s-au rupt.

ADVERTISEMENT
  • Dzhambulat practica sumo şi wrestling şi devenise arbitru de sumo.

Considerat cel mai gras copil de către mass-media, el a fost examinat de un medic britanic, Ian Campbell, care a avertizat în 2009: ”Sănătatea lui Jambik este îngrozitoare. Greutatea sa înseamnă că are un risc extrem de crescut de diabet, cancer și boli de inimă”, notează DailyMail.

Cu toate acestea, mama lui, asistentă medicală, a spus în repetate rânduri, având la îndemână analize de rigoare, că fiul său nu are nicio problemă de sănătate.

ADVERTISEMENT

”Am trecut prin diferite examinări. Fiecare medic a încercat să găsească ceva care să explice de ce Jambik este atât de mare. Niciunul dintre ei nu a descoperit nimic. Când avea 5 ani, l-am dus la clinicile din Moscova, unde am făcut toate testele disponibile, scanarea organelor și testele hormonilor.

Dar acestea au arătat că este absolut sănătos și că inima, ficatul și orice alt organ sunt proporționale cu mărimea lui. Se spune că este sănătos, așa că nu-mi fac griji. Cred că va trăi o viață lungă și fericită”, spunea Nelya, mama lui Dzhambulat în urmă cu câțiva ani.

Cauza decesului nu a fost făcută publică

Betal Gubzhev, președintele federației de sumo din sudul regiunii Kabardino-Balkaria din Rusia, a fost cel care a anunțat decesul lui Khatokhov, marți, într-o postare pe Instagram.

Acesta nu a scris nimic despre cauza morţii, dar în ultima perioadă avusese probleme cu rinichii, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: