News

Vremea rea a făcut prăpăd în România. Furtuna a adus inundaţii, iar vântul a smuls copacii din rădăcină și a luat acoperișurile la case

Dezastrele provocate de furtună în România. Vântul puternic a luat acoperișurile caselor și a smuls copacii de la rădăcină
25.04.2024 | 10:26
Vremea rea a facut prapad in Romania Furtuna a adus inundatii iar vantul  a  smuls copacii din radacina si a luat acoperisurile la case
Vremea rea a lovit din plin România. Copacii au fost smulși de vântul puternic și acoperișurile caselor au fost luate pe sus. Inundațiile au apărut și ele în urma furtunii. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fenomenele meteorologice extreme au provocat distrugeri în diverse regiuni ale țării. Rafalele puternice de vânt, grindina și vijeliile au lovit mai multe zone din diverse colțuri ale țării.

Furtuna a făcut prăpăd în România

O furtună devastatoare a afectat sud-vestul țării, lăsând în urmă o imagine de dezastru. Durând aproximativ o oră, această furtună a adus cu sine nu doar rafale violente de vânt, ci și grindină și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În localitatea Lăpușnicu Mare, a fost grad portocaliu de vijelie și a smuls un copac din rădăcini. Acesta s-a prăbușit apoi peste acoperișul unui bloc, blocând o stradă. Mai multe locuințe au avut de suferit, cu acoperișurile smulse și ţiglele luate de vânt.

În Gorj, cel mai important spital din zonă a fost inundat în urma incapacității sistemului de drenare de pe acoperiș de a face față cantității mari de apă.

ADVERTISEMENT

Vijeliile, grindina și vântul puternic au devastat regiunea Caraș-Severin timp de aproape o oră. Multe zone au fost afectate de această furtună de grad portocaliu, iar apa a intrat prin acoperișul unui bloc de locuințe sociale.

Pagubele provocate de vremea rea

Pentru a evita orice risc, echipele furnizorului de energie electrică au oprit și alimentarea cu energie electrică a blocului care a fost afectat de furtună.

ADVERTISEMENT

Problemele generate de condițiile meteorologice extreme nu s-au limitat doar la infrastructură. Drumul județean 582 a fost acoperit cu grindină, cauzând dificultăți semnificative pentru șoferi.

Spitalul de referință din Gorj a fost, de asemenea, afectat de inundații în urma unei defecțiuni la sistemul de drenare de pe acoperișul clădirii. Aceasta a dus la infiltrarea apei în sălile și coridoarele spitalului, necesitând intervenția urgentă a personalului pentru a limita pagubele.

ADVERTISEMENT

„Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie. De asemenea, nici pacienţii nu au fost afectaţi, deoarece această sală nu a fost folosită. De gardă erau cei de la Secția Chirurgie Generală 2 și toate intervenţiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operaţie de etajul 3 aferente acestei Secţii”, a transmis Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, potrivit Antena 3 CNN.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion