News

Vremea rea a făcut prăpăd în România. Furtuna a adus inundaţii, iar vântul a smuls copacii din rădăcină și a luat acoperișurile la case

Dezastrele provocate de furtună în România. Vântul puternic a luat acoperișurile caselor și a smuls copacii de la rădăcină
25.04.2024 | 10:26
Vremea rea a facut prapad in Romania Furtuna a adus inundatii iar vantul  a  smuls copacii din radacina si a luat acoperisurile la case
Vremea rea a lovit din plin România. Copacii au fost smulși de vântul puternic și acoperișurile caselor au fost luate pe sus. Inundațiile au apărut și ele în urma furtunii. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fenomenele meteorologice extreme au provocat distrugeri în diverse regiuni ale țării. Rafalele puternice de vânt, grindina și vijeliile au lovit mai multe zone din diverse colțuri ale țării.

Furtuna a făcut prăpăd în România

O furtună devastatoare a afectat sud-vestul țării, lăsând în urmă o imagine de dezastru. Durând aproximativ o oră, această furtună a adus cu sine nu doar rafale violente de vânt, ci și grindină și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În localitatea Lăpușnicu Mare, a fost grad portocaliu de vijelie și a smuls un copac din rădăcini. Acesta s-a prăbușit apoi peste acoperișul unui bloc, blocând o stradă. Mai multe locuințe au avut de suferit, cu acoperișurile smulse și ţiglele luate de vânt.

În Gorj, cel mai important spital din zonă a fost inundat în urma incapacității sistemului de drenare de pe acoperiș de a face față cantității mari de apă.

ADVERTISEMENT

Vijeliile, grindina și vântul puternic au devastat regiunea Caraș-Severin timp de aproape o oră. Multe zone au fost afectate de această furtună de grad portocaliu, iar apa a intrat prin acoperișul unui bloc de locuințe sociale.

Pagubele provocate de vremea rea

Pentru a evita orice risc, echipele furnizorului de energie electrică au oprit și alimentarea cu energie electrică a blocului care a fost afectat de furtună.

ADVERTISEMENT

Problemele generate de condițiile meteorologice extreme nu s-au limitat doar la infrastructură. Drumul județean 582 a fost acoperit cu grindină, cauzând dificultăți semnificative pentru șoferi.

Spitalul de referință din Gorj a fost, de asemenea, afectat de inundații în urma unei defecțiuni la sistemul de drenare de pe acoperișul clădirii. Aceasta a dus la infiltrarea apei în sălile și coridoarele spitalului, necesitând intervenția urgentă a personalului pentru a limita pagubele.

ADVERTISEMENT

„Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie. De asemenea, nici pacienţii nu au fost afectaţi, deoarece această sală nu a fost folosită. De gardă erau cei de la Secția Chirurgie Generală 2 și toate intervenţiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operaţie de etajul 3 aferente acestei Secţii”, a transmis Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, potrivit Antena 3 CNN.

 

 

 

ADVERTISEMENT