Life

A murit creatorul celebrei serii Dragon Ball: ”Odihnește-te în pace, lași în urmă o moștenire eternă”

A încetat din viață dezvoltatorul renumitelor benzi desenate Dragon Ball. Akira Toriyama, născut în Japonia, avea 68 de ani.
08.03.2024 | 10:49
A murit creatorul celebrei serii Dragon Ball Odihnestete in pace lasi in urma o mostenire eterna
A încetat din viață dezvoltatorul renumitelor benzi desenate Dragon Ball. Akira Toriyama, născut în Japonia, avea 68 de ani. Sursa foto: ign.com / imdb.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

A murit creatorul celebrei serii Dragon Ball: „Odihnește-te în pace, lași în urmă o moștenire eternă”. Care a fost cauza decesului și cine a anunțat vestea neplăcută pe rețelele de socializare. Fanii din lumea întreagă au reacționat imediat.

A încetat din viață dezvoltatorul renumitelor benzi desenate Dragon Ball. Akira Toriyama, născut în Japonia, avea 68 de ani

A încetat din viață dezvoltatorul renumitelor benzi desenate Dragon Ball. Akira Toriyama, născut în Japonia, avea 68 de ani. Potrivit informațiilor furnizare de presa internațională, artistul avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Regretatul creator a uneia dintre cele mai influente și vândute desene din toate timpurile a suferit un hematom subdural acut. Conform BBC, este vorba de un tip de hemoragie care se produce în apropierea creierului.

Vestea nefericită a fost făcută publică în cursul zilei de vineri, 8 martie 2024, de studioul său, cu toate că decesul s-a produs la începutul lunii. Regretatul Akira Toriyama a murit pe 1 martie și avea foarte multe lucrări nefinalizate în momentul morții sale.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost evidențiat de mulți dintre fanii săi, dar și de agentul care l-a reprezentat de-a lungul carierei sale. Studioul său speră să fie în continuare apreciat pentru munca depusă la crearea celebrei manga Dragon Ball.

„Mulțumesc că ai creat un manga care reprezintă tinerețea mea. Odihnește-te în pace, mulțumesc pentru munca ta grea”, este mesajul transmis de un urmăritor pe rețeaua X. Postarea a primit peste 500 de aprecieri.

ADVERTISEMENT

„Este prea devreme, este prea trist”, „Lași în urmă o moștenire eternă. Mulțumim că ai creat cel mai iconic personaj de anime din toate timpurile, Akira”, au scris alte persoane pe social media.

Akira Toriyama a fost condus pe ultimul drum

Akira Toriyama a fost deja înmormântat. Creatorul celebrei manga Dragon Ball a fost condus pe ultimul drum de familie și foarte puțini prieteni apropiați, după cum se arată într-un comunicat emis de site-ul Dragon Ball.

ADVERTISEMENT

„Ar fi avut multe altele de realizat. Cu toate acestea, a lăsat numeroase titluri manga și opere de artă în această lume”, au spus reprezentanții studioului despre creatorul celor mai populare desene animate japoneze din întreaga lume.

„Sperăm ca universul creativ unic al lui Akira Toriyama să continue să fie iubit de toată lumea pentru mult timp de acum înainte”, au mai adăugat aceștia despre regretatul Akira Toriyama.

Dragon Ball a dat naștere la multe versiuni de desene animate și filme. Benzile desenate au debutat în anul 1984 și prezintă povestea unui băiat pe nume Son Goku. Acesta încearcă să colecteze bilele de dragon magice pentru a apăra Pământul împotriva umanoizilor extratereștri numiți Saiyans.

ADVERTISEMENT
Tags: