News

A murit doctorul Dumitru Matei. Era printre cei mai cunoscuți pediatri din România

A murit cunoscutul medic pediatru Dumitru Matei, printre cei mai cunoscuți în meseria sa în întreaga țară, la vârsta de 66 de ani.
11.01.2023 | 21:00
A murit doctorul Dumitru Matei Era printre cei mai cunoscuti pediatri din Romania
Medicul Dumitru Matei a murit. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

În vârstă de 66 de ani, Dumitru Matei este numit ”unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice” de către reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

A murit cunoscutul medic Dumitru Matei

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a pierdut ieri unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.

ADVERTISEMENT

Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie.

Personalitate marcantă a Pediatriei și Medicinei de Familie, Profesorul Dumitru Matei, a fost un om sufletist, profesionist, a avut viziune, a creat generații de medici de familie.

ADVERTISEMENT

Cadrele didactice, studenții și medicii rezidenți ai Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Dumitru Matei și sunt alături de familia îndurerată”, a transmis Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

În urmă cu un an, un medic în vârstă de 46 de ani din Botoșani murea inexplicabil, cel mai probabil din cauza suprasolicitării la locul de muncă. Ovidiu Nicolae Alexa era șeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi și a murit din cauza unui infarct produs după ce a ajuns acasă de la serviciu.

ADVERTISEMENT

Cea care l-a găsit inconștient pe podea a fost soția sa, care a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Echipajul SMURD ajuns a fața locului și a încercat resuscitarea bărbatului, însă fără niciun succes. Colegii spun că medicul fusese de gardă cu o zi înainte și s-a simțit rău, cel mai probabil din cauza epuizării, conform Antena 3.

Bărbatul se simțea prost, însă a ignorat simptomele și a încercat să se trateze singur, considerând că este doar o banală oboseală.

ADVERTISEMENT

”Am făcut tot ce este omeneşte posibil. Inima a pornit de două ori, însă nu a rezistat. Am încercat să îl trimitem cu elicopterul la Iaşi, dar nu s-a mai putut”, transmitea colegul bărbatului, medicul SMURD Valerian Andrieş.

Pe lângă medicul din Botoșani, un alt medic și o asistentă și-au pierdut viața după ce au ieșit din tură anul trecut. La fel ca și în acest caz principala cauză ar fi oboseala și suprasolicitarea.

ADVERTISEMENT
Tags: