News

A murit eleva de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la o școală din Cluj. Fata era asistată de aparate

A murit eleva de 14 ani din Cluj care s-a înecat cu un jeleu la o școală din județ. De aproape o săptămână, fata era asistată de aparate.
03.05.2023 | 10:41
A murit eleva de 14 ani care sa inecat cu un jeleu la o scoala din Cluj Fata era asistata de aparate
Eleva de 14 ani din Cluj, înecată cu un jeleu la o școală, a murit. De o săptămână era asistată de aparate. Sursa foto (ilustrativ): healthaffairs.org
ADVERTISEMENT

Eleva din Cluj înecată cu un jeleu, la școală, a murit în cursul zilei de marți, 2 mai. Fata de 14 ani se afla de aproape o săptămână la terapie intensivă. Ea era ținută în viață doar de aparate.

Eleva de 14 ani din Cluj, înecată cu un jeleu la o școală, a murit. De o săptămână era asistată de aparate

Vești triste din județul Cluj. Eleva de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu în timp ce se afla la școală, în comuna clujeană Geaca, a murit. Fetița s-a stins din viață în cursul zilei de marți, 2 mai, scrie Cluj24.ro.

ADVERTISEMENT

Aceasta era internată la Spitalul de copii din Cluj-Napoca. Încă din ziua fatidică de miercuri, 26 aprilie, copila era internată pe secția de terapie intensivă. Starea ei era foarte gravă, fiind asistată de aparate, pentru a-i menține funcțiile vitale.

În urma constatării decesului, medicii au urmat protocolul și au anunțat poliția, dat fiind faptul că o cauză principală a decesului nu a fost o boală, ci un traumatism determinat de aspirația unui corp străin.

ADVERTISEMENT

Pentru că decesul nu s-a produs din cauze naturale, ci din cauza unui traumatism, cazul va fi preluat de poliție, care urmează să stabilească cine se face vinovat de pierderea vieții tinerei. În orele următoare oamenii legii vor deschide o anchetă și se va face autopsie.

Incidentul din Cluj a avut loc miercurea trecută, la școala gimnazială din localitatea clujeană Geaca. Copila a intrat în stop cardio-respirator după ce s-a înecat cu un jeleu.

ADVERTISEMENT

La unitatea de învățământ au ajuns atunci un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej – Punctul de lucru Mociu, o ambulanță cu medic de la Gherla. Ulterior, eleva a fost preluată de un elicopter SMURD de la Jibou și dusă la Unitatea Primiri Urgențe din Cluj-Napoca.

Victima din Cluj putea fi salvată, însă ea nu a avut pe nimeni în jurul ei care să îi aplice manevra Heimlich. Medicii spun că aceasta este salvatoare în majoritatea cazurilor de sufocare cu alimente.

ADVERTISEMENT

O altă tânără din România, înecată cu cereale

În luna martie, o altă tânără din România murea într-un mod tragic. Diana, studentă din Iași, aflată în ultimul an la Facultatea de Geografie, s-a înecat în timp ce mânca lapte cu fulgi de ovăz.

Fata a fost găsite în propria cameră, fără suflare, chiar de către mama ei. Aceasta din urmă i-ar fi adus, pe 7 martie, micul dejun în cameră: lapte cu cereale. În scurt timp, tânăra s-a înecat cu fulgi de ovăz. Disperată, mama a sunat la 112, dar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tinerei și au declarat decesul.

ADVERTISEMENT
Tags: