Sport

A murit legendarul Carlo Mazzone, fostul mare jucător și antrenor italian

Doliu în fotbalul italian, Carlo Mazzone, fostul mare jucător și antrenor, a murit, la vârsta de 86 de ani. Este considerat cel mai experimentat tehnician din Italia.
19.08.2023 | 21:35
A murit legendarul Carlo Mazzone fostul mare jucator si antrenor italian
A murit Carlo Mazzone, fostul mare antrenor și fotbalist italian.
ADVERTISEMENT

Carlo Mazzone, fostul mare fundaș central și antrenor, legendă a fotbalului italian, a murit, sâmbătă, 19 august 2023, la vârsta de 86 de ani. De-a lungul carierei de antrenor, Carlo Mazzone a adunat peste 1.000 de partide pe bancă, fiind considerat cel mai experimentat tehnician din fotbalul italian.

A murit legendarul Carlo Mazzone, fostul mare jucător și antrenor italian

Carlo Mazzone s-a născut pe 19 martie 1937 în Roma. Fostul fundaș central a atins culmile succesului ca jucător în perioada 1950-1960 în care a îmbrăcat tricoul unor echipe, precum AS Roma, SPAL, Siena sau Ascoli. Din 1968, Carlo Mazzone și-a îndreptat toată atenția spre cariera de antrenor.

ADVERTISEMENT

Cariera sa de antrenor a culminat cu performanța înregistrată în 1998. Alături de Bologna, Carlo Mazzone a câștigat Cupa UEFA Intertoto. Numai în Serie A, fostul mare antrenor italian a adunat 792 de apariții.

De-a lungul carierei, Carlo Mazzone le-a pregătit pe Fiorentina, Bologna, Lecce, Pescara, Cagliari, Roma, Napoli, Perugia sau Livorno. Totodată, Carlo Mazzone a antrenat jucători legendari, precum Roberto Baggio, Guardiola, Andrea Pirlo sau Luca Toni.

ADVERTISEMENT

Doliu în fotbalul italian. Carlo Mazzone a murit la vârsta de 86 de ani

Carlo Mazzone este antrenorul care l-a lansat în fotbal pe Francesco Totti, fostul mare fotbalist al Romei. „Ești și vei fi mereu în inima mea. Mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine”, a scris Francesco Totti pe rețelele de socializare, după ce a aflat vestea morții fostului său antrenor.

„Mister, ai decis să-mi faci o farsă în ziua în care am împlinit 50 de ani, dar să știi că nu te voi uita niciodată. Odihnește-te în pace!”, a scris și Marco Materazzi, fostul elev al lui Carlo Mazzone.

ADVERTISEMENT

În perioada în care a antrenat la Brescia, Carlo Mazzone l-a avut sub comanda sa pe Pep Guardiola. Actualmente antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola a avut o relație specială cu regretatul antrenor italian. În spațiul public, antrenorul iberic a recunoscut că Mazzone rămâne un mentor pentru el în ceea ce privește antrenoratul.

Carlo Mazzone lasă în urmă un moment simbolic

Carlo Mazzone lasă o adevărată moștenire fotbalului italian cu momente și povești care mai de care mai savuroase. Pentru microbiști, data de 30 septembrie 2001 reprezintă un adevărat reper. La derby-ul Atalanta – Brescia, scor 3-3, Roberto Baggio a marcat golul egalizator, iar imediat Carlo Mazzone a mers furios și le-a arătat pumnul ultrașilor adverși.

ADVERTISEMENT

De-a lungul partidei, regretatul antrenor italian a trebuit să asculte numeroase scandări grosolane ale ultrașilor echipei adverse, iar după ce legendarul Baggio a făcut „tripla”, în prelungiri, Mazzone a sprintat 70 de metri pentru a merge în fața galeriei lui Atalanta.

ADVERTISEMENT
Tags: