Sport

Pep Guardiola s-a decis! Când pleacă de la Manchester City după ce a câștigat Champions League

Pep Guardiola și-a făcut planurile pentru viitor. Când o va părăsi antrenorul pe Manchester City după ce a cucerit trofeul Champions League.
12.06.2023 | 17:42
Pep Guardiola sa decis Cand pleaca de la Manchester City dupa ce a castigat Champions League
Pep Guardiola s-a decis asupra viitorului său la Manchester City. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a scris istorie după ce a câștigat trofeul Champions League cu Manchester City. Antrenorul, singurul care a reușit „tripla” de două ori, tinde să nu își mai prelungească înțelegerea cu gruparea de pe Etihad care va expira în vara anului 2025.

Pep Guardiola ar urma să o părăsească pe Manchester City după expirarea contractului

Pep Guardiola a cucerit al treilea trofeu al Ligii Campionilor din palmares și i-a adus lui Manchester City primul astfel de titlu. Potrivit celor de la ESPN, antrenorul iberic nu își va prelungi contractul cu Manchester City, care va ajunge la final peste două sezoane.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola are în plan să antreneze o echipă națională, iar pe urmele fostului tehnician de la Barcelona și Bayern Munchen se află deja SUA sau Brazilia. Pep Guardiola a mai realizat „tripla istorică”, formată din Champions League, cupă și campionat, pe banca celor de la Barcelona în 2009.

Antrenorul a preluat-o pe Manchester City în 2016 și a câștigat alături de „cetățeni” nu mai puțin de 14 trofee. În urmă cu doi ani, Pep Guardiola declara că ar fi încântat să preia o echipă națională. În partea opusă, conducerea celor de la Manchester City vor să-l păstreze pe antrenor pe bancă.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, primul antrenor care reușește de două ori „tripla”

După triumful cu Manchester City în Champions League, Pep Guardiola a devenit primul antrenor ce ajunge la două „triple” în istoria fotbalului. Totodată, antrenorul iberic a devenit doar al doilea antrenor care reușește „tripla” cu o echipă din Anglia.

Sir Alex Ferguson bifa prima astfel de performanță, în sezonul 1998-1999, cu Manchester United. „E o onoarea pentru mine să fiu singurul alături de Sir Alex Ferguson care reușește asta. Am primit un mesaj de la el, m-a emoționat”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Alături de Manchester City, Pep Guardiola a cucerit de cinci ori Premier League, două Cupe ale Angliei și două Supercupe ale Angliei, dar și 4 Cupe ale Ligii Angliei. Performanțele au culminat cu trofeul Champions League obținut după victoria cu Inter, scor 1-0.

Pep Guardiola mai poate câștiga alte trei trofee în 2023

În 2009, când a realizat „tripla” cu Barcelona, Pep Guardiola și-a mai trecut în cont, în același an, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor. O asemenea performanță a mai fost realizată doar de Bayern Munchen în 2020.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola are șansa să repete cu Manchester City aceste performanțe. Pe 6 august, gruparea de pe Etihad va juca împotriva lui Arsenal în Supercupa Angliei. Zece zile mai târziu, „cetățenii” se vor duela cu Sevilla în Supecupa Europei.

În perioada 12-22 decembrie, în Arabia Saudită va avea loc Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu două victorii, Manchester City ar putea câștiga trofeul.

ADVERTISEMENT