Fotbal international

A murit o legendă a lui Real Madrid. Fundașul Goyo Benito a strâns 420 de prezențe pentru clubul de pe Santiago Bernabeu

02.04.2020 | 18:59
A murit o legenda a lui Real Madrid Fundasul Goyo Benito a strans 420 de prezente pentru clubul de pe Santiago Bernabeu
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus în Spania, una dintre cele mai lovite țări din Europa de teribilul COVID 19, se mai moare și de altfel.

A murit o legendă a lui Real Madrid

O veste tristă vine din mass-media pentru fanii lui Real Madrid. A plecat să joace printre îngeri fundașul central Goyo Benitez, fotbalist care a strâns nu mai puțin de 420 de meciuri în tricoul echipei de pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Avea 73 de ani, dar avea probleme de sănătate de mai mulți ani. A jucat pentru Real Madrid în perioada 1969-1982, reușind să înscrie și trei goluri, unul, cu o senzațională lovitură de cap, în Cupa Campionilor Europeni, în poarta lui Porto.

11 trofee cu Real Madrid

De 22 de ori a îmbrăcat și tricoul echipei naționale a Spaniei, fiind considerat la vremea sa drept unul dintre cei mai buni apărători din lume.

ADVERTISEMENT

Pe numele complet Gregorio Benito Rubio a făcut o adevărată colecție de trofee cu Real Madrid, nu mai puțin de 11: șase titluri și cinci Cupe ale Spaniei.

A fost poreclit Toporul curajos

Porecla sa a fost Hacha Brava, ceea ce se traduce prin Toporul curajos, pentru intrările sale extrem de determinate și care i-au provocat nu mai puțin de opt accidentări serioase.

ADVERTISEMENT

De cinci ori a avut glezna ruptă, de două ori a fost operat la nas și odată i-a cedat tibia. Un fotbalist care a dat mereu totul pentru Real Madrid, de aceea a și fost foarte iubit de suporteri.

A debutat lângă marele Gento

Debutul l-a avut în 1969 într-un meci jucat la San Sebastian contra lui Real Sociedad. A jucat fundaș stânga, parte pe care se afla în atac și celebra extremă a Spaniei, Francisco Gento.

ADVERTISEMENT

La un moment dat Benitez a vrut să îi paseze, dar a trimis mingea tare și prost, ceea ce l-a determinat pe Gento să îi spună: “La picior, băiete, la picior”, la care răspunsul a fost “Cum spui dumneata don Francisco”.

 

ADVERTISEMENT