ADVERTISEMENT
Fotbal international

A murit o legendă a lui Real Madrid. Fundașul Goyo Benito a strâns 420 de prezențe pentru clubul de pe Santiago Bernabeu

Autor: Sorin Dumitrescu | 02.04.2020 | 18:59
A murit o legendă a lui Real Madrid. Fundașul Goyo Benito a strâns 420 de prezențe pentru clubul de pe Santiago Bernabeu
goyo benitez. la minge, într-un derby cu Atletico Madrid

În plină pandemie de coronavirus în Spania, una dintre cele mai lovite țări din Europa de teribilul COVID 19, se mai moare și de altfel.

ADVERTISEMENT

A murit o legendă a lui Real Madrid

O veste tristă vine din mass-media pentru fanii lui Real Madrid. A plecat să joace printre îngeri fundașul central Goyo Benitez, fotbalist care a strâns nu mai puțin de 420 de meciuri în tricoul echipei de pe Santiago Bernabeu.

Avea 73 de ani, dar avea probleme de sănătate de mai mulți ani. A jucat pentru Real Madrid în perioada 1969-1982, reușind să înscrie și trei goluri, unul, cu o senzațională lovitură de cap, în Cupa Campionilor Europeni, în poarta lui Porto.

ADVERTISEMENT

11 trofee cu Real Madrid

De 22 de ori a îmbrăcat și tricoul echipei naționale a Spaniei, fiind considerat la vremea sa drept unul dintre cei mai buni apărători din lume.

Pe numele complet Gregorio Benito Rubio a făcut o adevărată colecție de trofee cu Real Madrid, nu mai puțin de 11: șase titluri și cinci Cupe ale Spaniei.

ADVERTISEMENT

A fost poreclit Toporul curajos

Porecla sa a fost Hacha Brava, ceea ce se traduce prin Toporul curajos, pentru intrările sale extrem de determinate și care i-au provocat nu mai puțin de opt accidentări serioase.

De cinci ori a avut glezna ruptă, de două ori a fost operat la nas și odată i-a cedat tibia. Un fotbalist care a dat mereu totul pentru Real Madrid, de aceea a și fost foarte iubit de suporteri.

ADVERTISEMENT

A debutat lângă marele Gento

Debutul l-a avut în 1969 într-un meci jucat la San Sebastian contra lui Real Sociedad. A jucat fundaș stânga, parte pe care se afla în atac și celebra extremă a Spaniei, Francisco Gento.

La un moment dat Benitez a vrut să îi paseze, dar a trimis mingea tare și prost, ceea ce l-a determinat pe Gento să îi spună: “La picior, băiete, la picior”, la care răspunsul a fost “Cum spui dumneata don Francisco”.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!