Sport

Gianluca di Marzio îl regretă pe Ianis Hagi! „Promisiune ratată? Viitorul său încă se scrie”

Ianis Hagi e regretat de o fostă echipă. Mijlocașul prinde tot mai puține minute la Alaves în ultima vreme și ar putea schimba clubul la vară
25.04.2024 | 23:40
Gianluca di Marzio il regreta pe Ianis Hagi Promisiune ratata Viitorul sau inca se scrie
Ce echipă îl regretă pe Ianis Hagi? Internaționalul român nu a mai jucat de 3 meciuri Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi (25 de ani) prinde din ce în ce mai puține minute la Alaves, în prima ligă spaniolă, însă mijlocașul pare a fi regretat de o fostă echipă la care a jucat.

Ianis Hagi, lăudat în presa din Italia

Jurnaliștii italieni au vorbit despre internaționalul român. Aceștia sunt de părere că Fiorentina a greșit când a decis să-l cedeze la Viitorul Constanța acum 6 ani. Atunci, Gică Hagi a decis să-l aducă pe fiul său înapoi la Ovidiu pentru a-i relansa cariera.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost cumpărat de Fiorentina pentru 2 milioane de euro când avea doar 17 ani. Fotbalistul a jucat mai mult la juniori, însă a prins câteva minute și la echipa mare. Oficialii echipei din Florența au luat decizia de a-i da drumul fotbalistului înapoi la echipa de unde a venit în 2018.

În prezent, viitorul lui Ianis Hagi este unul incert. La Alaves joacă puțin și e greu de crezut că va continua la echipa din La Liga și din sezonul viitor. Acesta se află sub contract cu Glasgow Rangers, însă nici scoțienii nu par foarte hotărâți să se bazeze pe serviciile sale. În ultima perioadă au apărut zvonuri conform cărora următoarea destinație a internaționalului român ar fi Galatasaray, echipa unde tatăl său a făcut istorie.

ADVERTISEMENT

”Contribuția lui a fost fundamentală pentru salvarea de la retrogradare”

Deși anul 2024 nu a început bine pentru Ianis, jurnaliștii italieni l-au elogiat în presa din Peninsulă. Aceștia au scris că Fiorentina ar putea regreta faptul că l-a pierdut pe Ianis, întrucât este în continuare un jucător cu potențial. În plus, aceștia au notat că Hagi a contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare a lui Alaves, deși mijlocașul nu a marcat niciun gol în La Liga.

„Când cariera lui părea deja încheiată la vârsta de 20 de ani, tatăl său, Gheorghe, a intervenit și i-a oferit o nouă oportunitate. Întoarcerea în România, ca simbol al renașterii, pentru a-și regăsi talentul. După 18 luni petrecute în Italia, Hagi s-a întors la Viitorul. A făcut un super sezon, cel al relansării, cu 14 goluri și opt pase decisive în 39 de apariții în campionat și Cupă. Apoi a fost cumpărat mai întâi de Genk, cu 4,5 milioane de euro, și ulterior de Glasgow Rangers, pentru 6 milioane.

ADVERTISEMENT

Astăzi, la 25 de ani, este protagonist în La Liga. Ajuns la Alaves sub formă de împrumut, a avut până acum 18 apariții, fără să marcheze vreodată. Dar contribuția lui a fost fundamentală pentru salvarea de la retrogradare a echipei antrenate de Luis Garcia. Promisiune ratată sau regret pe piața transferurilor? Viitorul său încă se scrie”, au încheiat italienii pe pagina cunoscutului jurnalist Gianluca di Marzio.

În acest sezon, Ianis Hagi a jucat 18 meciuri pentru Alaves în La Liga. Nu a reușit să marcheze niciun gol, iar în ultimele 3 meciuri s-a aflat pe bancă de rezerve. Spaniolii nu vor să se mai bazeze pe român, întrucât acesta se va întoarce la Glasgow Rangers la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru Edi Iordănescu?

Lipsa meciurilor lui Ianis Hagi poate reprezenta o problemă pentru selecționerul României, Edi Iordănescu. Acesta a declarat în trecut că are nevoie de jucători care joacă la echipele de club pentru a nu exista probleme la EURO. Ianis nu este singurul internațional român aflat în această situație. Andrei Rațiu este mai mult rezervă la Vallecano, în schimb, Horațiu Moldovan nu a debutat încă la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT