Sport

Xavi continuă la Barcelona! Răsturnare incredibilă de situație în cazul antrenorului care și-a anunțat plecarea la finalul sezonului

Xavi a fost convins să continue la Barcelona! Ce hotărâre a luat antrenorul spaniol după ședința cu președintele Joan Laporta.
24.04.2024 | 22:41
Xavi continua la Barcelona Rasturnare incredibila de situatie in cazul antrenorului care sia anuntat plecarea la finalul sezonului
Joan Laporta l-ar fi convins pe Xavi să continue la Barcelona și în sezonul următor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
24-04-2024
19:50

Xavi continuă la Barcelona! Răsturnare incredibilă de situație în Spania

Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona la finalul sezonului. Antrenorul catalanilor a făcut anunțul în luna ianuarie și părea că nimic nu-l va întoarce din drum.

Totuși, conducerea clubului blaugrana nu a găsit un înlocuitor pe măsură și a încercat să-l convingă pe Xavi să continue. Jurnaliștii spanioli de la Mundo Deportivo au venit cu dezvăluiri de ultimă oră despre situația antrenorului în vârstă de 44 de ani. 

Joan Laporta l-ar fi convins pe Xavi să-și ducă înțelegerea la bun sfârșit, până în iunie 2025. Xavi ar urma să o antreneze și în sezonul următor pe gruparea blaugrana. 

“Xavi Hernandez va continua până în 2025. Potrivit surselor din interiorul clubului, antrenorul Barcelonei își va respecta contractul valabil până în 2025.

Președintele Joan Laporta va apărea mâine în presă pentru a explica îndoielile apărute în ultimele zile”, au notat jurnaliștii iberici.

Catalanii au pierdut pe Santiago Bernabeu cu Real Madrid, scor 2-3, deși au condus cu 1-0 și 2-1. Cu 6 etape înainte de finalul sezonului, ”galacticii” au 11 puncte avans față de marea rivală și au ca și acontat titlul.

Xavi ar putea continua la FC Barcelona chiar și după eșecul din El Clasico

Xavi și-a anunțat plecarea la încheierea actualei stagiuni, în ciuda faptului că mai avea contract până în 2025, însă în ultimele zile s-a vehiculat tot mai mult varianta că el va continua la FC Barcelona. Și asta în ciuda eșecului din El Clasico.

ADVERTISEMENT

Publicația catalană Mundo Deportivo a scris că tehnicianul în vârstă de 44 de ani este deschis la ideea de a rămâne pe banca echipei ”blaugrana” și în sezonul următor, pentru că a avut parte de susținerea conducerii după eliminarea din sferturile Champions League.

Jurnaliștii iberici au observat faptul că Xavi Hernandez nu mai respinge vehement ideea de a-și duce la bun sfârșit contractul, chiar dacă nu a făcut niciun comentariu public pe această temă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu este nimic sigur în privința rămânerii sale și în sezonul viitor, el a minimalizat din nou subiectul. ”Nu este momentul să vorbim despre asta”, a declarat Xavi la conferinţa de presă de după eșecul cu Real Madrid.

Sursa citată notează faptul că în zilele următoare va avea loc o întâlnire între Xavi, preşedintele Joan Laporta, vicepreşedintele Rafa Yuste şi directorul sportiv Deco pentru a analiza situaţia și a lua o decizie finală.

ADVERTISEMENT

Variantele lui Laporta pentru înlocuirea lui Xavi

În ciuda rezultatelor sub așteptări, tehnicianul este apreciat de conducerea clubului. Chiar înainte de El Clasico, Laporta a lăsat să se înțeleagă că ar vrea ca Xavi să continue și va face tot posibilul pentru a-l convinge să rămână.

În cazul în care acesta nu continuă, conducerea Barcei l-ar vrea pe Luis Enrique, omul care a adus ultimul trofeu Champions League în vitrina clubului, în sezonul 2014-2015. Tehnicianul de 53 de ani este soluția propusă de managerul sportiv Deco.

ADVERTISEMENT

Varianta mai simplă o reprezintă tehnicianul Hansi Flick, în vârstă de 59 de ani, care este liber de contract din toamna anului trecut când a părăsit funcția de selecțional al naționalei Germaniei.

Opțiunea de rezervă este mexicanul Rafa Marquez, fostul fundaș al catalanilor care în prezent se ocupă de formația de rezerve. Deși nu are experiența celorlalți doi, tehnicianul de 45 de ani este foarte bine văzut în club și face un sezon bun cu echipa a doua.

ADVERTISEMENT
Tags: