Life

A murit Petre Constantin, autorul versurilor “Imnului Golanilor”. Artistul avea 76 de ani

Tragedia momentului chiar la început de an. A murit Petre Constantin, autorul versurilor "Imnului Golanilor". Artistul avea 76 de ani.
04.01.2023 | 21:56
A murit Petre Constantin autorul versurilor Imnului Golanilor Artistul avea 76 de ani
A murit Petre Constantin, autorul versurilor "Imnului Golanilor". Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O altă tragedie s-a produs chiar la finalul anului. În ultima zi din 2022, un nume răsunător s-a stins din viață.

Petre Constantin a murit la vârsta de 76 de ani

Este vorba despre Petre Constantin, cunoscut și sub numele de “Dr. Barbi”. Artistul, care a fost și autorul versurilor “Imnului Golanilor”, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani.

ADVERTISEMENT

Menționăm că Petre Constantin a fost și ambasador al României în perioada 1999-2001. Totodată, el era doctor în economie și a fost și cercetător la Institutul de Economie Mondială, dar și profesor asociat la ASE și totodată și pictor.

Tragicul anunț a fost făcut de fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

Acesta l-a descris pe Petre Constantin ca fiind un om responsabil și totodată, un om cumsecade. În ceea ce privește cauza morții, fostul șef de stat spune că artistul a dus o luptă grea până când a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Emil Constantinescu susține că a avut șansa să îl cunoască pe Petre Constantin în toate ipostazele și știe cu siguranță că a fost un om cât se poate de bun.

“Cel care ne-a părăsit după o lungă şi grea suferinţă a fost, înainte de toate, un om cumsecade, care a devenit prin implicarea în societate o persoană responsabilă, prin excelenţa sa academică în ştiinţele economice şi în diplomaţia statului o personalitate respectată şi prin rolul său într-o perioadă definitorie a istoriei recente un personaj istoric al devenirii democratice a României.

ADVERTISEMENT

Pentru mine a fost o şansă să-l cunosc în toate aceste ipostaze.

Ca om cumsecade, bunătatea i se citea pe faţă, dând o frumuseţe aparte trăsăturilor marcate în ultimul autoportret de o uşoară tristeţe”, a spus Emil Constantinescu.

Emil Constantinescu l-a decorat pe Petre Constantin cu Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de ofiţer

Menționăm că între fostul preşedinte Emil Constantinescu și Petre Constantin exista o relație specială. În perioada în care își exercita funcția de șef de stat, acesta l-a decorat pe artist cu Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de ofiţer.

ADVERTISEMENT

Emil Constantinescu i-a adus un omagiu artistului precizând că acesta a lăsat în urmă nenumărate tablouri, dar și nenumărate sunete, având un talent nu foarte des întâlnit.

Totodată, fostul președinte a mai precizat că Petre Constantin a luptat pentru idealurile sale, dar și pentru neamul românesc, punând libertatea ai presus decât orice.

Emil Constantinescu a amintit de curajul artistului, care, pe 21 decembrie 1989, a participat la Baricada din Piaţa Universităţii, punându-se ”în faţa tancurilor şi a gloanţelor ” și luptând împotriva dictatorii comuniste.

”Acelaşi curaj l-a condus în Balconul Facultăţii de Geologie, să-i însufleţească pe cei care manifestau pentru democraţie în Piaţa Universităţii în aprilie – iunie 1990”, a mai completat fostul președinte.

Amintim că aceasta este a doua tragedie care are loc în ultima săptămână. În urmă cu doar o zi, marele actor Mitică Popescu s-a stins și el din viață.

ADVERTISEMENT
Tags: