News

Mitică Popescu a murit. Cauza decesului îndrăgitului actor – Update

Mitică Popescu a murit. Ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, legendarul actor român a încetat din viață după ce fusese internat anul trecut.
03.01.2023 | 18:46
Mitica Popescu a murit Cauza decesului indragitului actor  Update
A murit Mitică Popescu
ADVERTISEMENT

Celebrul actor Mitică Popescu s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. El fusese internat la finalul lunii decembrie 2022 la spital, cu grave probleme de sănătate.

Îndrăgitul actor Mitică Popescu a murit. Cauza morții

Mitică Popescu a murit, mai exact, în după amiaza zilei de 3 decembrie 2023, din cauza unor probleme cardiace, cu care se confrunta de mai multă vreme.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții spitalului Elias au precizat că decesul actorului a survenit din cauza unor ”probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”. Mitică Popescu ajunsese, la jumătatea lunii decembrie, la Spitalul Floreasca, la Secţia Cardiologie. A fost, ulterior, externat, iar în 27 decembrie a fost internat la spitalul Elias din București

”A fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie, iar situaţia medicală s-a agravat în data de 30 decembrie”, au precizat reprezentanţii spitalului, pentru news.ro.

ADVERTISEMENT

În urma sa, Mitică Popescu a lăsat multă durere, atât printre fani, cât și printre toți cei care l-au îndrăgit. Colegii de breaslă sunt uimiți de pierderea maestrului.

”A plecat dintre noi și dragul meu prieten, Nea Mitică Popescu! Acum câteva săptămâni am fost la un șpriț și a fost rare bucuros! Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în paza sa! ”, a scris, într-o postare pe facebook, actorul Valentin Teodosiu.

ADVERTISEMENT

Marele regret al lui Mitică Popescu

Actorul a plecat din această lume cu un mare regret, acela că nu a avut copii.

”Regret că nu am copii dar în profesia noastră nu realizezi la timp chestia asta. N-ai timp să ţii nici măcar o floare… Îmi amintesc că atunci când s-a prăpădit bietul tata am avut nu ştiu câte spectacole în acea săptămână.

Poldi (nr. soția Leopoldina Bălănuță) nici n-a putut veni la înmormântare, că avea matineu. Eu dimineaţa am fost la înmormântare la tata, iar seara eram pe scenă. Această meserie înseamnă sacrificii”, a dezvăluit Mitică Popescu, într-un interviu din 2011 pentru adevărul.ro

ADVERTISEMENT

Scurtă biografie a lui Mitică Popescu. Actorul, văduv din 1998

Mitică Popescu s-a născut la București, în data de 2 decembrie 1936. A absolvit în anul 1976 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din București.

Debutul în cariera de actor l-a făcut în 1973, prin piesa ”Philadelphia ești a mea”, la Teatrul Mic din Capitală. Aici a jucat până în anul 2010 și tot aici și-a găsit și sufletul pereche, soția lui Leopoldina Bălănuță, cu care a fost căsătorit din anul 1977. Actrița s-a stins din viață pe 14 octombrie 1998, la vârsta de 63 de ani.

Mitică Popescu a avut o activitate de peste 5 decenii în actorie, timp în care a jucat în numeroase piese de teatru și filme, printre care :”Moromeții”, ”De ce se trag clopotele, Mitică?”, ”Vânătoarea de vulpi”, ”Niște țărani” sau ”Stejar, extremă urgență”.

În urmă cu 13 ani, Mitică Popescu a primit ”Premiul pentru întreaga activitate”, în cadrul Galei Uniter. Pe lângă cariera impresionantă în teatru și film, Mitică Popescu a lucrat și în televiziune. Vreme de 20 de ani a prezentat emisiunea ”D’ale lu’ Mitică”, difuzată pe TVR 2.

ADVERTISEMENT