Life

A murit Steve Harwell. Fostul solist al trupei Smash Mouth avea 56 de ani

Lumea muzicii este în doliu după ce Steve Harwell, fostul solist al faimoasei trupe americane Smash Mouth, a murit. Avea doar 56 de ani.
04.09.2023 | 20:34
A murit Steve Harwell Fostul solist al trupei Smash Mouth avea 56 de ani
A murit Steve Harwel, fostul solist al trupei Smash Mouth. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A murit Steve Harwell. Lumea muzicii este mai săracă după ce fostul solist al trupei americane Smash Mouth s-a stins din viață. Anunțul tragic a fost făcut în urmă cu puțin timp.

A murit Steve Harwel, fostul solist al trupei Smash Mouth

Robert Hayes, managerul trupei Smash Mouth, a anunțat că Steve Harwell a murit în cursul zilei de luni, 4 septembrie. Fostul solist al trupei avea 56 de ani.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cauza morții, nu au fost prezentat detalii în acest sens în mod oficial. Pe de altă parte, în weekend, Steve Harwell era internat la spital. Se pare că acesta suferea de insuficiență hepatică.

Menționăm faptul că de-a lungul carierei sale, artistul a consumat cantități mari de alcool. Mai apoi, o boală incurabilă a pus stăpânire pe el. Iar asta se întâmpla cu ani în urmă.

ADVERTISEMENT

După o bună perioadă în care a dus o luptă cu consumul de alcool, în 2013, artistul a primit diagnosticul. Acesta suferea de cardiomiopatie. Mai apoi, medicii au aflat că acesta suferă și de o afecțiune neurologică.

De ce boli suferea artistul

Este vorba despre encefalopatia Wernicke. Aceasta avea să îi afecteze lui Steve Harwell memoria, dar și capacitatea de vorbire. Între timp au urmat și probleme la nivelul ficatului.

ADVERTISEMENT

Managerul trupei a confirmat faptul că artistul a murit în casa sa, alături de familie, dar și de prieteni, în Boise, Idaho. Totodată, el a avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia.

„A fost un adevărat american. Un personaj mai mare decât viața sa. Steve ar trebui să fie amintit pentru concentrarea și determinarea de a atinge culmile celebrității în muzica pop.

ADVERTISEMENT

Și faptul că a atins acest obiectiv aproape imposibil cu o experiență muzicală foarte limitată face realizările sale cu atât mai remarcabile. Singurele sale unelte au fost farmecul, carisma și ambiția”, a declarat managerul trupei, pentru CNN.

Menționăm faptul că Steve Harwell a fost membru fondator și solist al trupei în 1994. De altfel Smash Mouth a devenit celebră pentru piesele sale precum „All Star” și „Im a Believer”. Totodată, trupa a fost nominalizată la un moment dat și la un Grammy.

Din păcate însă, în ani 2021, din cauza probelelor de sănătate, solistul a fost nevoit să abandoneze trupa. Locul lui a fost ocupat de noul vocalist, Zach Hood.

ADVERTISEMENT
Tags: