Life

A murit Toto Cutugno. Faimosul artist împlinise recent 80 de ani, dar o boală nemiloasă l-a ucis

A murit Toto Cutugno. Faimosul artist a împlinit în luna iulie a acestui an 80 de ani, însă o boală nemiloasă avea să îl ucidă.
22.08.2023 | 18:47
A murit Toto Cutugno Faimosul artist implinise recent 80 de ani dar o boala nemiloasa la ucis
A murit Toto Cutugno. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A murit Toto Cutugno. Celebrul artist a împlinit 80 de ani în luna iulie. Se pare însă că o boală nemiloasă l-a ucis. Conform ultimelor informații, Toto Cutugno a murit în jurul orei 16.00, chiar astăzi.

A murit Toto Cutugno

Regretatul artist era internat la spitalul San Raffaele din Milano. Informația a fost confirmată pentru ANSA, de către managerul său, Danilo Mancuso, notează rainews.it.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, Toto Cutugno a murit în urmai unei boli îndelungate. Totodată, sursa citată precizează că starea de sănătate a cântărețului s-a agravat în ultimele luni.

Menționăm faptul că melodia care l-a făcut celebru a fost chiar ‘L’italiano’, un cântec din 1993, care a făcut înconjurul lumii. Și alte piese au ajuns de asemenea la sufletul publicului.

ADVERTISEMENT

“La puțin mai mult de o lună după ce a împlinit 80 de ani, Toto Cutugno, unul dintre cei mai cunoscuți artiști italieni din toate timpurile, ne părăsește.

Un cantautor cu peste 100 de milioane de exemplare, un exponent de renume mondial al muzicii italiene, un cântăreț care a reușit să aducă în străinătate simplitatea și tradiția cântecelor italiene, un artist cu o carieră extraordinară care va continua să ne inspire și să ne unească’”, este declarația casei de discuri Carosello Records și Edizioni Curci.

ADVERTISEMENT

De asemenea, membrii societății Nuovo Imaie, din care făcea parte și Toto Cutugno, au transmis un mesaj după decesul cântărețului italian. În mesajul transmis, aceștia au vorbit despre realizările pe care artistul le-a avut de-a lungul timpului.

“Tu, cel care ai scris versurile cântecelor italiene pe care toată lumea le ține minte și pe care le adoră să le cânte în toate colțurile lumii. Melodii pe care, cu generozitatea ta, le-ai dăruit și unor colegi precum Adriano Celentano, Fausto Leali, I Ricchi e Poveri, Miguel Bosè, Johnny Halliday, Dalida și Luis Miguel (să-i menționez pe toți ar fi o performanță).

ADVERTISEMENT

Ne vom aminti mereu de tine și înăuntru te vom lăsa să cânți… cu o chitară în mână. La revedere, Toto, da, cerul te așteaptă”, a fost mesajul membrilor societății, potrivit sursei citate.

Toto Cutugno a avut o carieră de succes

Toto Cutugno a fost unul dintre cei mai apreciați și populari interpreți italieni. În 1990, a câștigat concursul muzical Eurovision, la care a participat cu piesa “Insieme: 1992”.

Totodată, Cutugno a fost unul dintre cei mai de succes compozitori italieni din toate timpurile. A scris versuri pentru mai mulți artiști, cum ar fi Adriano Celentano, Dalida și Domenico Modugno.

A fost considerat un adevărat ambasador al muzicii italiene în lume, mai ales în țări precum Spania, România, Germania, Rusia și Turcia. Celebra melodie “L’Italiano” a fost tradusă în mai multe limbi, fiind considerată un simbol al culturii și identității italiene.

A participat la Festivalul de Muzică de la Sanremo de 15 ori, dar a câștigat o singură dată, în 1980, cu melodia “Solo noi”. S-a clasat de 6 ori pe locul doi, cu piese precum “Serenata”, “Figli”, “Emozioni” și “Le mamme”.

Pentru faptul că a luat locul doi de multe ori, Cutugno a fost numit “mereu domnișoară de onoare, niciodată mireasă”, notează lavocedinewyork.com. Cu toate acestea, artistul a acceptat aceste ironii la adresa lui cu grație și a rămas un cântăreț apreciat.

Toto Cutugno a fost un artist apreciat și de italienii aflați în alte țări din lume. A susținut mai multe concerte la New York și Atlantic City, unde avea mereu un public numeros.

ADVERTISEMENT
Tags: