News

A murit unul dintre cei doi polițiști răniți grav în accidentul din Olt. Avea 49 de ani și era șef de post în Morunglav

02.01.2021 | 13:27
A murit unul dintre cei doi politisti raniti grav in accidentul din Olt Avea 49 de ani si era sef de post in Morunglav
A murit unul dintre cei doi polițiști răniți grav în accidentul din Olt. Avea 49 de ani și era șef de post în Morunglav Foto: gazetanoua.ro
ADVERTISEMENT

A murit unul dintre cei doi polițiști răniți grav în accidentul din Olt din prima zi a noului an. Fănel Niţu avea 49 de ani și era şeful de post din Morunglav.

Bărbatul, decedat sâmbătă dimineață la Spitalul Slatina, lucra în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt de peste 25 de ani și era șef de post de 10 ani.

ADVERTISEMENT

Echipajul în care se afla Fănel Nițu era în misiune în momentul accidentului. Însoțea o ambulanță care transporta un bărbat cu comportament violent.

Polițiștii, răniți de ambulanța pe care o însoțeau

„Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toți şi ne-a încărcat inimile de durere, tristețe și compasiune. De-a lungul carierei, cu o experiență de 25 de ani, colegul nostru a îndeplinit activități în domeniul ordinii publice, iar pentru 10 ani a fost șeful Postului de Poliție Morunglav. Pe această cale, aducem un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg, trecerea sa în neființă reprezentând o mare pierdere pentru instituția noastră. Inspectoratul de Poliție Județean Olt transmite familiei îndurerate sincere condoleanţe şi o asigurăm de profunda noastră compasiune”, este mesajul reprezentanților IPJ Olt, citat de Gazeta Nouă.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc vineri, pe DN 64, pe raza comunei Şopârliţa. Cei doi poliţişti au fost răniţi, după ce autospeciala în care se aflau s-a ciocnit de ambulanța pe care o însoțeau și care a frânat brusc.

În ambulanţă era transportat un pacient cu comportament violent, iar poliţiştii Secţiei Rurale Bobiceşti ceruseră intervenţia medicilor.

ADVERTISEMENT

„Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față-spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil ușor umed”, a informat IPJ Olt.

În accident au fost implicate cinci persoane: cei doi poliţişti de la Secția de Poliție Rurală Bobicești, o asistentă medicală, un ambulanțier și un pacient.

ADVERTISEMENT

„Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, conștiente. Din păcate, cei doi colegi prezintă fracturi la membrele inferioare”, mai preciza informarea polițiștilor.

Fănel Niţu, în vârstă de 49 de ani, a fost grav rănit în zona capului, dar şi în zona toraco-abdominală. Vineri după-amiază a fost operat, dar din păcate sâmbătă a decedat.

Şi celălalt poliţist, în vârstă de 36 de ani, care conducea autospeciala, a fost operat.

ADVERTISEMENT
Tags: