News

”Primarul Diamante”, demisie din PSD. Daniel Tudorache și-a anunțat candidatura la Sectorul 1

După ce a anunțat că intenționează să candideze la Primăria Sectorului 1, deputatul Daniel Tudorache și-a depus demisia din PSD cu efect imediat.
26.04.2024 | 22:12
Primarul Diamante demisie din PSD Daniel Tudorache sia anuntat candidatura la Sectorul 1
Daniel Tudorache candidează ca independent la Primăria Sectorului 1 Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În ziua în care a anunțat că își va depune oficial candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 1, deputatul Daniel Tudorache și-a dat demisia din PSD.

”Primarul Diamante”, demisie din PSD

Predecesorul lui Clotilde Armand își vrea primăria înapoi, însă alianța PSD-PNL îl susține pentru funcția de primar la Sectorul 1 pe George Tuță. Așa că Daniel Tudorache a demisionat din PSD și va candida ca independent, scrie stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT
Daniel Tudorache demisie
Daniel Tudorache a demisionat din PSD Sursa foto: stiripesurse.ro

Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1 din perioada 2016-2020, ș-a anunțat intenția de a candida într-o postare pe pagina sa de Facebook, susținând că o face la solicitarea cetățenilor sectorului.

„Mâine, 27 aprilie, ora 13:00, la Biroul electoral din Sectorul 1, îmi voi depune oficial candidatura pentru funcția de primar al acestui sector! Am promis cetățenilor că voi candida și o voi face!

ADVERTISEMENT

Promit că voi scoate sectorul 1 din mizeria și gunoaiele în care se sufocă sute de mii de români. Promit că voi deratiza întreaga suprafață a sectorului și îmi asum responsabilitatea de a anula toate deciziile halucinante luate de gruparea Clotilde în ultimii ani!

Sloganul lansat de cetățenii sectorului 1, ‘Ne vrem primarul înapoi’, mă obligă și mă determină să lupt pentru asta!”, a scris Daniel Tudorache.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru complicitate la trafic de influență și spălarea banilor, fiind plasat sub control judiciar pe cauțiune cu o valoare de 1.000.000 euro.

Principala sa contracandidată, primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisă vineri în judecată, fiind acuzată de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

ADVERTISEMENT

Edilul de la Sectorul 1 a fost trimisă în judecată chiar în ziua în care și-a depus la biroul electoral de circumscripție candidatura pentru un nou mandat de primar.

Astfel, doi dintre candidații la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand și Daniel Tudorache, sunt în acest moment trimiși în judecată pentru fapte penale.

ADVERTISEMENT