Sport

A reziliat în SuperLiga și e pe lista Rapidului. Vrea salariu de 8.000 euro. Exclusiv

Virgile Pinson și FC Botoșani au bătut palma pentru o despărțire amiabilă. Francezul a devenit liber, iar Giuleștiul e gata să-l recruteze. UTA și Petrolul stau și ele la pândă
04.01.2024 | 13:37
A reziliat in SuperLiga si e pe lista Rapidului Vrea salariu de 8000 euro Exclusiv
A reziliat în Superliga și e pe lista Rapidului. Vrea salariu de 8.000 euro. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Implicat la sfârșitul lui octombrie într-un scandal cu iz de pariuri suspecte în tricoul Botoșaniului, caz dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, francezul Virgile Pinson, 27 ani, a reziliat în această dimineață contractul cu clubul din Moldova.

Pinson vizat pe axa Giulești – Arad – Ploiești – Azerbaidjan

La meciul cu Sepsi din deplasare, 2-5, el a încasat un ”galben” bizar în finalul primei reprize, când colegul Jean Drole i-a semnalat că urma să fie schimbat la pauză, un scenariu care a alarmat conducerea. Ancheta internă nu a condus însă spre nicio probă concretă împotriva atacantului. Devenit acum liber, el e pe lista Rapidului, dar UTA și Petrolul stau și ele cu ochii pe Pinson.

ADVERTISEMENT

Jucătorul crescut în Academia lui Le Havre mai avea angajament cu ”lanterna” Superligii până la finalul campionatului. Părțile au convenit însă de comun acord asupra unei încetări amiabile a colaborării, cu plata la zi a salariului.

Pinson câștiga la Botoșani 6.000 euro pe lună, iar surse FANATIK indică faptul că, pentru viitorul contract, pretențiile ar porni de la minimum 8.000 euro. Rapidul se află în capul listei cluburilor care încearcă acum recrutarea francezului cu origini cameruneze.

ADVERTISEMENT

Atacantul mai este însă pe radarul a încă două formații din L1. Este vorba despre UTA și Petrolul, care așteaptă deja de câteva săptămâni ca Pinson să obțină rezilierea cu Botoșaniul. Și varianta Azerbaidjan există pentru băiatul din Hexagon.

Rapidul ar completa un cvartet ofensiv remarcabil

Pentru Rapid ar fi a patra achiziție importantă în mercato de iarnă, după ce giuleștenii i-au adus deja pe Borisav Burmaz, Florent Hasani și Ermal Krasniqi, toate transferuri prezentate în exclusivitate de FANATIK. Dan Șucu a pus la bătaie 1,7 milioane de euro pentru tripleta respectivă, în timp ce, în cazul lui Pinson, ar trebui să investească numai în contractul fotbalistului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Petrolul insistă acum pe pista Pinson într-un moment în care-și reconfigurează complet linia ofensivă, după despărțirile de Petrovic, Omrani și, probabil, Roman. Ploieștenii negociază între timp și cu un vârf bulgar, internaționalul Alexandăr Kolev de la Krumovgrad, operațiune dezvăluită tot în exclusivitate de FANATIK.

pinson
Virgile Jacky Marcel Pinson se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Botosani, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 1 octombrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Iftime dezamăgit: ”Aveam așteptări mai mari”

Finanțatorul Botoșaniului, Valeriu Iftime, spune și el că ”am dat undă verde pentru reziliere cu Pinson, de la care, având în vedere talentul lui, aveam așteptări mai mari. Să ne ajute mai mult în această perioadă. Din păcate, nu s-a putut!”.

ADVERTISEMENT

În plus, oficialul moldovenilor a admis că ”suntem în căutarea unui fundaș central, în special. Dacă reușește să încheie la Universitatea Cluj, Miron ar fi o soluție admirabilă”. Fostul stoper de la FCSB s-ar putea alătura lotului în zilele următoare, în cantonamentul pe care Botoșaniul îl va realiza în București înainte de reluarea campionatului.

  • 35 meciuri a jucat Pinson în tricoul Botoșaniului, de la momentul achiziției, toamna lui 2022: a marcat un singur gol
  • 300.000 de euro e cota lui Pinson pe portalul transfermarkt.com, cea mai mare din întreaga lui carieră
ADVERTISEMENT
Tags: